Cum sa il faci pe copil sa citeasca?

Cum sa il faci pe copil sa citeasca?

copii care citesc (www.childrensbooksbykarenandrobyn.com)

copii care citesc (www.childrensbooksbykarenandrobyn.com)Probabil ai auzit si tu discutii legate de lipsa de entuziasm pentru citit de care dau dovada tinerii de astazi. Oricat de desuet ar suna aceasta critica, afla ca lectura este fundamentala pentru dezvoltarea intelectuala a copilului.

Iata cateva strategii pentru a-i insufla dragostea pentru carte:

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Citeste cu voce tare

Cititul unor povesti cu voce tare de mami sau tati este primul contact pe care cel mic il are cu lectura. Astfel, el se obisnuieste cu intonatia si cu accentul limbii vorbite si isi imbogateste vocabularul, isi dezvolta atentia si puterea de comprehensiune si, cel mai important, gustul pentru citit. Citeste-i povesti inainte de culcare, organizeaza seri de lectura in grup si inverseaza rolurile – lasa-l si pe el sa iti citeasca, informeaza modista.ro.

Ia carti cu tine in vacanta

Obisnuieste-l pe cel mic cu prezenta cartilor. Ia-le cu tine in vacanta si citeste la malul marii sau in cort, cand faceti camping. Fa lucrurile mai interesante si du si o lanterna cu tine, ca sa le spui povesti de groaza.

Da viata povestii

Da viata povestii citind-o inainte de evenimente asemanatoare din viata reala. Urmeaza sa mergeti la circ, sa vedeti poneii? Citeste-i o carte despre ponei! Aveti bilete la un meci de fotbal? Citeste-i cate ceva despre jucatorul lui preferat.

Incearca sa fii prietenul lui de lectura

Daca il vezi ca lectureaza atunci cand tu te ocupi cu altceva, incearca sa i te alaturi. Astfel va vedea ca activitatea are insemnatate si ca il incurajezi in ceea ce face.

Transforma cartea intr-un element fundamental

Acorda o importanta fundamentala cartii! Umple-ti biblioteca, ai grija sa fii la curent cu noile aparitii si informeaza-te. Arata-i ca si cartile sunt importante!
Fara comentarii

Lasa un comentariu