Cat doarme copilul tau?

Cat doarme copilul tau?

bebelus care doarme (|www.colorfulwallpaper.net)

bebelus care doarme (|www.colorfulwallpaper.net)Fiecare mama isi face griji atunci cand copilul sau doarme prea mult sau prea putin. Cu toate acestea, specialistii inca nu au reusit sa descopere cat anume va trebui sa doarma un copil pentru ca dezvoltarea sa sa nu aiba de suferit.

Chiar daca exista cateva criterii in care putem diferentia somnul bebelusului, in realitate copilul doarme atat cat ii cere organismul, totul depinzand de orele de joaca si de activitatile de peste zi.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Iata cat trebuie sa doarma copilul tau:

1-4 saptamani

In acest interval, copilul va dormi mai mult decat va sta treaz – somnul sau incadrandu-se intre 15 si 18 ore zilnic. De regula, se trezeste atunci cand ii este foame sau cand doreste sa isi vada mama prin preajma.

1-4 luni

Fiind inca destul de mic, orele de somn se vor diminua nesemnificativ. De regula, copilul de pana la 4 luni de viata doarme circa 15 ore pe zi.

4-12 luni

In acest interval, copilul va reusi sa distinga intre zi si noapte si va dormi in jur de 12 -14 ore pe zi.

1-12 anisori

Iata ca de aceasta data, copilul va dormi din ce in ce mai putin – circa 10-11 ore pe zi. In restul timpului va fi preocupat sa se joace si sa iti stea prin preajma.
Fara comentarii

Lasa un comentariu