Cum sa recapitulam eficient in vacanta de vara?

Cum sa recapitulam eficient in vacanta de vara?

scolarMatematica, o limba straina sau chiar limba romana sunt discipline obligatorii de studiu si tocmai din aceasta cauza recapitularea devine obligatorie in perioada vacantei mari.

Potrivit psihologilor, parcurgerea unui timp destul de mare determina uitarea atat in cazul copiilor, cat si in cazul adultilor. Pentru a preintampina aceste lucruri este indicat sa apelati la cateva strategii eficiente de recapitulare.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Temele pentru vacanta, desi foarte plictisitoare pentru cel mic, nu fac altceva decat sa va ajute sa recapitulati in mod eficient cu propriul copil o mare parte din materia predata de profesor in timpul anului scolar. Cu alte cuvinte, un prim pas in acest domeniu este realizat chiar de catre cadrele didactice.

Dar, ce faci daca copilul uraste sa isi faca temele, neintelegandu-le sensul, mai ales in timpul vacantei mari? Ei bine, in aceasta situatie lucrurile sunt putin mai complicate. Iata cateva idei pentru ca recapitularea sa devina o tehnica de studiu eficienta pentru vacanta:

  • nu il forta niciodata pe copil ca la inceputul vacantei sa treaca la lectii, nici macar atunci cand vrea sa mearga la joaca – vacanta este facuta in primul rand pentru relaxare, recreere si intalniri cu prietenii;
  • comunica cu propriul copil – in acest fel vei putea sa afli de la el tot ceea ce iti doresti despre buna sa conduita scolara. Vei putea fi surprinsa atunci cand vei afla direct de la el ca nu ii place sa isi faca lectiile, realizandu-le doar de teama de a nu fi certat de catre cei mari.
  • fii alaturi de el – comunicarea si comuniunea cu propriul copil pot fi tehnici foarte eficiente in starnirea interesului pentru scoala;
  • in cazul in care a trecut deja ceva timp de cand copilul este in vacanta poti apela la mici pedepse, de genul : “nu ai voie la prieteni daca nu iti faci lectiile” sau “in cazul in care nu doresti sa iti faci lectiile, televizorul se va inchide intr-un anumit interval orar pe parcursul unei zile”. Nu apela niciodata la pedepse mult prea dure ori nepotrivite varstei sale.
  • Cititi impreuna, desenati impreuna si faceti temele  atunci cand copilul este destul de odihnit;
  • concentreaza-ti intrega atentie doar pe el – fiind in vacanta, cel mic are nevoie de tine pentru a se plimba, a se juca si pentru a se dezvolta armonios;
  • ori de cate ori nu cunoaste o anumita tehnica de rezolvare a unui anumit exercitiu, indiferent de materia de studiu, ofera-i sprijinul;
  • raspunde eficient la toate intrebarile si nelamuririle copilului.Fara comentarii

Lasa un comentariu