Ingrijirea organelor genitale ale nou-nascutilor

Ingrijirea organelor genitale ale nou-nascutilor

nou nascut baitaIngrijirea organelor genitale ale nou-nascutilor reprezinta una dintre operatiunile cu care parintii vor trebui sa se familiarizeze inca din primele clipe de viata ale micutului.

Ingrijirea nou-nascutului necesita multa atentie din partea ambilor parinti pentru ca micutul sa se poata dezvolta armonios si sanatos. Organele genitale sunt un punct extrem de sensibil atat pentru fetite, cat si pentru baietei. Inca din primele clipe dupa nastere mama va fi invatata de catre medicul specialist pediatru despre cum anume sa ii ofere nou-nascutului cea mai buna ingrijire.

Chiar daca orice nou-nascut necesita aceeasi preocupare din partea mamei, in realitate fetitele si baieteii se diferentiaza atunci cand vine vorba de organele genitale.

Ingrijirea organelor genitale la fetite

Ingrijirea organelor genitale la fetite este o etapa destul de serioasa, pe care parintii vor trebui sa o ia in considerare. Baita de seara, de dinainte de culcare, reprezinta punctul cheie in randuirea acestor procedee. In timpul spalarii, mama nu va trebui sa foloseasca sapun cu un continut crescut de parfum, utilizand pentru spalare un sapun hipoalergen si cu un PH neutru. Dupa baita, fetita este stearsa incet, tamponandu-se atent corpul cu ajutorul unui prosop pufos. Atunci cand zona intima a nou-nascutului este uscata, mama va putea sterge regiunea genitala cu ajutorul unei comprese sterile inmuiata in ser fiziologic, de sus in jos si nu invers. Stergerea zonei de sus in jos nu permite transmiterea infectiilor.

Ingrijirea organelor genitale la baietei

Ingrijirea organelor genitale la baietei este putin mai complicata, totul depinzand de momentul circumciziei. Initial, nou-nascutul are preputul lipit, ceea ce nu va permite deplasarea acestuia in sus sau in jos pe toata lungimea penisului. In cazul in care mama doreste dezlipirea acestuia nu va face altceva decat sa il raneasca destul de tare. Tocmai din aceasta cauza se recomanda ingrijirea atenta a zonei, spalarea cu apa calda, cu ajutorul unui sapun cu PH neutru.

In cazul in care preputul incepe sa se dezlipeasca este indicat sa ceri sfaturile si indrumarea medicilor specialisti. De aceasta data, zona se va curata destul de atent atat deasupra, cat si sub preput, in locuri perfect accesibile, in asa fel incat copilul sa nu resimta niciun fel de durere sau disconfort.

 

Articole similare