Cum sa scapi copilul de teama de injectie?

Cum sa scapi copilul de teama de injectie?

0
mama copil

Surprised little girl, isolate on white.

Picture 1 of 2

Chiar daca in ultima perioada injectiile au reusit a fi inlocuite de catre supozitoare sau medicatia orala pot exista situatii in care acestea sa fie prescrise de catre medic. Teama de injectie pe care o inspira fiecare copil reprezinta o mare problema cu care se pot confrunta parintii.

Crizele si supararea copilului sunt greu de controlat atunci cand acesta va trebui sa faca o injectie. Teama de a nu fi intepat sau cea referitoare la durere reprezinta elemente pe care parintii cu greu reusesc sa le controleze.

Tocmai de aceea, medicii recomanda sa purtati o mica discutie cu copilul inainte de a face injectia. Explicatii ca, fiind bolnav, injectia reprezinta singura alternativa pentru a se vindeca si ca administrarea ei nu doare foarte tare. In acest mod veti reusi sa ii stabilizati starea emotionala a copilului inainte de a-l injecta.

In niciun caz copilul nu va trebui sa vada ca esti stresata sau ingrijorata de momentul in care ii vei face injectie. Starea ta de neliniste ii va fi transmisa si lui, ceea ce il va speria destul de tare.

Ori de cate ori esti obligata sa ii faci o injectie asigura-l ca va veti juca impreuna dupa acest moment nefericit. In acest caz, copilul se va simti recompensat de promisiunile tale si abia asteapta sa se termine pentru a-i fi tovaras de joaca.

Administrarea unei injectii presupune un moment destul de scurt. Incearca sa fii inspirat pe moment si sa ii distragi atentia si totul se va termina cu bine.

Foto: http://www.itsybitsy.ro / http://sanatate.cugetliber.ro