Cum sa slabesti dupa sarcina?

Cum sa slabesti dupa sarcina?

0

dieta-2

Picture 1 of 2

Sarcina aduce odata cu ea un surplus mare de kilograme pentru orice femeie si tocmai de aceea dorinta fiecareia este aceea de a afla secretul de a reveni usor la silueta avuta inainte de a ramane insarcinata.

Potrivit specialistilor, in perioada de sarcina greutatea unei femei va lua proportii, acumuland un surplus ce poate fi cuprins, in medie, intre 10-15 kilograme. Cu toate acestea, dupa nastere, orice femeie va pierde destul de usor mare parte dintre ele, insa nu va reusi sa ajunga la silueta pe care si-o doreste. Va mai ramane cu un surplus ce poate varia intre 6-10 kilograme sau chiar mai mult pe care va dori sa le dea jos imediat.

Ei bine, nu exista o reteta minune pentru a afla cum sa slabesti dupa sarcina. Ceea ce trebuie sa faci este sa te incarci cu o atitudine pozitiva, sa fii sigura de dorintele tale si constienta ca acest lucru se poate intampla intr-o durata mai scurta sau mai lunga, in functie de alimentatie.

Cu alte cuvinte, pentru a reusi sa slabesti dupa sarcina va trebui sa fii in primul rand pozitiva si sa te gandesti la faptul ca schimbarea ta fizica se va produce la un moment dat, cu putina ambitie si perseverenta.

Iata cateva sfaturi pentru a reusi sa slabesti dupa sarcina:

  • nu incepeti imediat procesul de slabire – dupa nastere va trebui sa ai la indemana un timp mai lung pentru recuperare si relaxare. Nu este cazul sa incepi sa te extenuezi fizic si nici sa recurgi la o cura drastica de slabire.  Nu va trebui sa uiti ca meseria de mamica implica o serie intreaga de responsabilitati carora va trebui sa le faci fata cu bine. 
  • tineti cont de alaptare – exista pareri potrivit carora alaptarea poate fi considerata o metoda pentru a slabi dupa sarcina. Cu toate acestea, in tot acest timp va trebui sa te alimentezi sanatos – totul pentru siguranta si sanatatea bebelusului.
  • implica-te in activitati fizice – practica, insa fara sa te extenuezi, anumite activitati fizice. Incearca sa tii cont de parerea medicului specialist.
  • ai grija la alimentatie – alimentatia este cheia reusitei in procesul de slabire. Chiar daca dupa sarcina va trebui sa te alimentezi pentru a-i oferi bebelusului nutrientii necesari, nu face excese alimentare. In plus, exclude dulciurile, prajelile, grasimile si excesul de carbohidrati din alimentatia ta zilnica. Oricum nu ii fac bine nici bebelusului.
  • hidrateaza-te – incearca sa consumi minim doi litri de lichide zilnic. Se incadreaza intre recomandarile oricarui nutritionist.