Cum sa-ti ingrijesti dantura in sarcina

Cum sa-ti ingrijesti dantura in sarcina

0

dentist

Picture 1 of 2

In perioada sarcinii riscul ca dintii sa se carieze este mai mare. Asa ca nu trebuie sa ocolesti cabinetul dentistului in aceasta perioada, mai ales ca dupa ce vine pe lume bebelusul, nu vei mai avea timp de dentist.

Chiar daca nu ai, de regula, probleme cu dantura, nu strica sa-ti faci un consult temeinic la dentist inainte de nastere. Momentul cel mai potrivit pentru acest control este sfarsitul celei de a VI-a luni, pentru ca, in cazul in care ai nevoie de cateva consultatii mai lungi, nu obosesti atat de tare ca, eventual, peste doua luni. Spre sfarsitul sarcinii burta poate fi atat de mare incat sa fie neplacut sa stai vreme indelungata in scaunul de dentist.

Diverse alimente, cum ar fi fructele, legumele si sucurile naturale, care sunt necesare in sarcina, datorita continutului lor de vitamine si saruri minerale, pot totusi sa-ti coloreze dintii. Astfel de depuneri pot fi indepartate foarte repede de catre dentist, fara sa-ti provoace durere sau alte neplaceri.

Ai grija de dintii tai!

Pentru ca in sarcina dintii se cariaza mai usor, este important ca acum sa-i cureti mai temeinic si mai indelug ca de obicei: dimineata dupa micul dejun (nu inainte), iar in cursul zilei dupa fiecare masa. Astfel se poate evita formarea acizilor si a depunerilor ce distrug smaltul dentar, cat si sangerarea gingiilor, paradontoza, si se reduc sansele formarii cariilor dentare. Daca nu poti sa te speli pe dinti dupa fiecare masa, poti folosi la nevoie si guma de mestecat, care neutralizeaza acizii si previne depunerile. Acest lucru este important mai ales daca ai mancat ceva dulce, pentru ca atunci formarea acizilor are loc foarte repede.

Ca sa fii sigura ca totul va fi in regula, foloseste pasta de dinti cu continut de fluor si o data pe zi, de preferinta seara, ata dentara. Aceasta curata spatiile interdentare de resturile de mancare ramase in urma periutei de dinti. Foarte buna este si apa de gura care previne si incetineste formarea depunerilor.

sursa foto: geniusnetpreneurs.com si santarosa.towns.pressdemocrat.com

Articole similare