Cum scapam de balonare?

Cum scapam de balonare?

0
dureri abdominale la femeie (www.blog.sanatateatv.ro)

dureri abdominale la femeie (www.blog.sanatateatv.ro)Balonarea este un simptom caracterizat prin marirea (umflarea) volumului abdomenului provocata de acumularea gazelor de fermentatie in stomac sau intestine cunoscut in termeni de specialitate si sub numele de meteorism. Balonarea este o tulburare intestinala, cauzata in principal de obiceiurile alimentare dezordonate. Acestea determina producerea unei cantitati mai mari de gaze in stomac decat in mod normal.

 

Cauzele balonarii pot fi:

Alimentatia excesiva  atunci cand se consuma portii mari de alimente si se mai si combina macronutrientii (proteine, lipide, glucide) in mod necorespunzator, apare fenomenul de balonare.
Laptele – daca esti o consumatoare de lapte, trebuie sa retii un lucru important. Intoleranta la lactoza din lapte duce la balonarea abdomenului.
Tensiunea pre-menstruala – La femei, balonarea apare in general inaintea ciclului menstrual. Simptomele balonarii sunt: umflarea corpului, intarirea mainilor si picioarelor. Este important sa tii cont de faptul ca hormonii au un rol important in echilibrarea nivelului de lichide din organism.

Alte cauze:

– constipatia
– afectiunile sistemului digestiv (colon spastic, ulcer duodenal)
– consumul de bauturi gazoase sau alcool
– consumul de fructe, imediat dupa consumul de carne
– stresul

Remedii:

Pentru a scapa de balonare, putem de asemenea, sa apelam si la o serie de remedii naturiste: infuzii de cimbru, ghimbir, fenicul, tei, menta, rozmarin, chimen sau anason.
Redigest, Colebil, Triferment, Debridat, Carbunele medicinal sau Anghirol sunt medicamente care te ajuta sa scapi de balonare si se elibereaza fara reteta. Se poate urma un tratament pe o perioada mai lunga cu aceste medicamente, dar numai la indicatiile medicului.

Sursa: www.copiisimamici.ro

Articole similare