Cum se depisteaza o sarcina?

Cum se depisteaza o sarcina?

0
test de sarcina (http://2.bp.blogspot.com)

test de sarcina (http://2.bp.blogspot.com)Indiferent daca sarcina ne da sau nu prea multe semne, aceasta va putea fi depistata cu mare usurinta de catre medici sau prin efectuarea unui test de sarcina.

Atunci cand observi intarzierea ciclului menstrual va trebui sa te gandesti daca este semn clar de sarcina, mai ales atunci cand iti doresti. Cu toate acestea, in cazul unui ciclu dereglat nu va trebui sa iti faci atatea griji si sa incerci sa mergi la medic pentru prescrierea unui tratament adecvat.

Sarcina apare atunci cand ovulul este fecundat de catre spermatozoid. Ca urmare a acestui lucru, menstruatia nu mai apare intrucat ovulul nu mai este eliberat in exteriorul organismului, asa cum se intampla in fiecare luna.

De asemenea, sarcina se depisteaza si prin prezenta unor simptome destul de tipice – greata, varsaturi, dureri de cap, marirea sanilor, stare de mictiune frecventa, starea de oboseala, apetit crescut, stare de irascibilitate, toate aparand ca urmare a dereglarilor hormonale ce apar in organism.

In cazul unor asemenea simptome este indicat sa va efectuati un test de sarcina pentru a putea observa daca este pozitiv sau negativ. In cazul in care pe test apar doua liniute, inseamna ca esti insarcinata, iar daca apare doar una singura este linia de control a testului care indica ca nu vei deveni mamica. Chiar si asa, sunt unele mamici care continua sa traiasca cu impresia ca sunt insarcinate. De aceea, este recomandat sa mai astepte cateva zile si sa repete testul, fie sa se prezinte la medic in vederea efectuarii unei ecografii sau a unui test de sange care determina cu mare precizie aparitia unei sarcini.