Teama de cezariana

Teama de cezariana

20% dintre nasteri se termina cu o cezariana. Iata vestile bune care te asteapta, pentru ca de data asta ne propunem sa scoatem frica de cezariana din calcul.

Nu ti-ai planuit asta – O mamica povesteste cum inainte de nasterea fiului sau, era intr-o discutie cu medicul sau obstetrician despre cezariana. Dupa cum povestea celor 10 doamne insarcinate, care asistau la curs, cel putin una dintre ele, conform statisticilor, ar fi urmat sa nasca prin cezariana. Cu siguranta mamica despre care vorbim nu se gandea ca va fi ea, ci oricine altcineva. Pana la urma avea doar 30 de ani, era perfect sanatoasa, iar sarcina nu i-a pus nicio problema. Nu avea cum sa fie ea acea care avea sa nasca prin cezariana. Dar… a fost!

Travaliul sau a inceput asa cum incep toate. S-a trezit la 2 noaptea pentru a merge la toaleta si atunci s-a rupt apa. Atat ea cat si sotul sau au incercat sa nu mearga atunci la spital si a petrecut primele ore din travaliu acasa. In jurul pranzului, avand contractii foarte puternice, au plecat spre spital. Dar ajunsi acolo, medicul ii intampina cu vestea ca ea nu este suficient de dilatata (dupa un travaliu de peste noua ore avea o dilatatie de 5 cm) asadar i-a prescris o serie de medicamente pentru a grabi dilatarea si pentru a atenua durerile.

Medicul era langa patul sau cand s-a trezit dupa un pui de somn odihnitor si i-a explicat situatia in care se afla. Bataile inimii copilului erau in scadere, drept urmare pentru a salva copilul dintr-o situatie periculoasa, medicul a recomandat o cezariana de urgenta.

Teama

In timpul sarcinii, mamica despre care vorbim a auzit povesti infricosatoare despre cezariana si cum este indicat sa o eviti pe cat este posibil. Pe drumul spre camera unde urma sa aiba loc operatia, femeia era descumpanita. Oare aceasta operatie avea sa-i rapeasca experienta unica nasterii, care ii este dedicata fiecarei femei prin legea universului. Oare recuperera avea sa fie de lunga durata? Oare o cicatrice urata avea sa-i marcheze restul zilelor?

In cele din urma a fost fericita sa afle ca anxietatea traita de catre ea a fost, in mare parte, nefondata. Cezariana nu a fost ingrozitoare, precum i se prevedea de catre prietene sau in articolele citite pe aceasta tema. In cazul in care esti nevoita sa treci prin aceasta experienta, trebuie sa stii ca nimic ingrijorator nu sta in spatele acestei interventii.