De ce aleg copiii suzeta?

De ce aleg copiii suzeta?

0
bebelus cu suzeta (http://1.bp.blogspot.com)

bebelus cu suzeta (http://1.bp.blogspot.com)Nu de putine ori trecem pe langa copii cu varsta de peste un anisor si ne exprimam surprinderea atunci cand ii vedem cu suzeta in gurita. Oare sa fie asta o solutie? Mai mult ca sigur, nu!

Potrivit specialistilor, copiii cu varsta de peste un anisor ar trebui sa uite de un astfel de obicei, iar parintii au obligatia de a le oferi alternative la deja-cunoscuta suzeta. Dar cum, par a intreba cele mai multe mamici din dorinta de a-si consola copilul?

Studiile au incercat sa demonstreze de-a lungul timpului ca tot mai multi copii ce fac parte din familii ocupate, apeleaza la suzeta intrucat parintii le dedica foarte putin timp. Din dorinta de a se consola cumva, acestia gasesc suzeta drept singurul factor benefic si unicul mod in care sa isi poata gasi alinarea. Psihologii sunt de parere ca parintii stresati de problemele de la serviciu considera supararea copilului destul de obositoare si pentru a-l face sa uite apeleaza la suzeta. Un lucru absolut contestat de specialisti care se gandesc ca  suzeta reprezinta doar un mod de a inlocui dragostea, mangaierea si alinarea de care au nevoie copiii atat de mici. Prin introducerea suzetei in gurita parintii le blocheaza copiilor dreptul de a-si comunica simtamintele tocmai pentru a nu mai fi deranjati.

Din punct de vedere medical suzeta poate provoca otita sau chiar probleme de auz. De asemenea, folosita in exces, suzeta creaza o dependenta periculoasa, asa se intampla ca la 5 anisori va veti putea vedea copilul tot cu suzeta in gurita.

Datoria fiecarui parinte este de a incerca sa il dezobisnuiasca pe copil de acest viciu nociv pentru sanatatea sa fizica sau psihica si sa uite de grijile de la serviciu, odata ajunsi acasa. De asemenea, copilul are nevoie de mangaiere, alintare, saruturi dulci…A-i vorbi copilului tau inseamna sa faci cea mai mare investitie in educatia sa inca de la cele mai mici varste si sa il educi sa renunte la suzeta.