De ce e important să luam masa în familie. 7 avantaje ale acestei activități

În ultimele două decenii, studiu după studiu a arătat că masa în familie sau timpul petrecut împreună vă poate conecta cu adevărat.

Masa în familie are o serie de anataje care pot îmbunătăți sănătatea fizică și mentală a tuturor membrilor familiei implicați.

 

Iată câteva dintre cele mai recente cercetări care arată avantajele consumului împreună în familie.

Îi învață pe copiii tăi obiceiuri alimentare mai bune

Masa alături de membrii familiei este asociată cu o dietă mai bună, în special în rândul adolescenților. Adolescenții care au mâncat împreună cu familia au fost mai predispuși să consume mai multe fructe și legume și mai puțin fast food și băuturi carbogazoase. Acest lucru se aplică indiferent de cât de funcțională sau disfuncțională este o familie.

Poate preveni probleme psihosociale grave

Cu alte cuvinte, mesele frecvente în familie pot preveni probleme cu tulburările alimentare, consumul de alcool și substanțe interzie, comportamentul violent, depresia și gândurile suicidare la adolescenți.

Poate reduce dificultățile de greutate la vârsta adultă.

Un studiu publicat în Journal of Pediatrics din Statele Unite a găsit o corelație directă între frecvența meselor în familie în adolescență și șansele reduse de obezitate sau probleme de greutate 10 ani mai târziu. Studiul concluzionează că familiile ar trebui să încerce să se adune pentru cel puțin o data sau de două ori pe săptămână pentru a-și proteja copiii de obezitate.

Poate îmbunătăți stima de sine a copiilor.

Încurajându-vă copiii să vorbească despre ziua lor (și ascultând răspunsurile lor), comunicați că apreciați și respectați cine sunt. Copiilor ar trebui să li se permită să își aleagă propriile locuri  la masa și să fie încurajați să asiste la treburile asociate cu cina, fie că așează masa, servește mâncarea sau ajută la curățenie sau spălatul vaselor.

Îmbunătățește abilitățile de comunicare.

La masă, copiii pot deveni mai buni comunicatori dacă sunt implicați în discuțiile de familie și încurajați să își expună părerile în subiectele care îi implică. Este foarte important ca micuțul să nu se simtă exclus din discuții.

Poate ajuta copiii să-și revină din cauza agresiunii cibernetice.

O problemă  des întâlnită în ultimii ani este agresiunea cibernetice. Acest tip de hărțuire poate dezvolta anxietate, depresie și mai târziu abuzul de substanțe.

Cina în familie îi poate sprijini pe tinerii care se confruntă cu această problemă. Contactul regulat al familiei facilitează mai multe îndrumări din partea părinților și dezvoltă o comunicare deschisă între copii și părinții lor.

Poate fi considerată, unde este cazul, o terapie de familie.

Familiile care urmează terapie de cuplu și nu numai sunt sfătuite să facă cât mai multe activități în familie.

Printre acestea este chiar și masa în familie, care poate fi de ajutor atât pentru membrii cât și pentru psihologi. Familiile pot fi încurajate să pună în aplicare lecțiile învățate în timpul terapiei la masa, experimentând noi roluri și modele de comunicare.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare