Cum se curăță buricul bebelușului

V-ați gândit cum să păstrați buricul curat al bebelușului? Urmați acești pași despre cum să spălați zona burticii bebelușului înainte și după ce cade bontul ombilical.

 

Dacă bontul ombilical este încă intact …

Adunați toate articolele de care aveți nevoie înainte de a începe procesul de curățare (nu uitați, nu lăsați niciodată copilul nesupravegheat pe o suprafață ridicată sau lângă apă). Pentru a împiedica umezirea bontului ombilical, bebelușii pot fi spălați doar cu ajutorul unui burete înainte ca acesta să cadă (de obicei în decurs de două săptămâni de la naștere).

Veți avea nevoie de un prosop mare absorbant pe care să vă așezați copilul, un burete sau prosoape moi, tampoane de bumbac, un vas mic de apă și săpun pentru bebeluși și păstrați în apropiere haine curate și scutec.

Înainte de a vă apuca, căutați semne de infecție. Lucrurile pe care este indicat să le urmăriți sunt un mirosul,  ori eventuala apariție a puroiului, roșeață, sensibilitate sau umflare a pielii din jur.

  • toaleta locală se face cu comprese sterile, îmbibate în alcool sanitar, și pudre antiseptice, ori de câte ori este nevoie (măcar de 2 ori pe zi).
  • Toaleta ombilicală se realizează pe masa de înfășat, după spălarea prealabilă a mâinilor.
  • Este important să mențineți zona uscată – scutecul se poziționează întotdeauna sub buric, astfel fiind grăbită uscarea acestuia.
  • Baia nou-născutului este permisă – se va face baie parțială, cu o cantitate mai mică de apă, având grijă ca după baie să uscați complet zona, prin tamponare cu prosoape moi din bumbac.
  • Cordonul ombilical se vindecă natural – nu este necesar să îl ajutați să se detașeze.

 

Cum se îngrijește buricul după ce cade bontul ombilical

După căderea bontului ombilical, bebelușul poate avea parte de băița normală. Buricul se va curăța acum cu apă și săpun în timpul băiței.

După îmbăiere aveți grijă să ștergeți bine zona buricului, la fel cum o faceți și cu celelalte părți ale corpului.

Este indicat să folosești loțiune hidratantă pentru bebeluși în jurul zonei buricului după vindecarea sa. Crema se va aplica ușor și sunt necesare produse destinate îngrijirii bebelușului, deoarece produsele pentru adulți  ar putea irita pielea sensibilă a bebelușului.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare