Depresia la adolescenti

Depresia la adolescenti

adolescenta_depresie_

Picture 1 of 2

Depresia la adolescenti este o problema serioasa care influenteaza toate aspectele vietii, se caracterizeaza prin stari melancolice, neliniste si agitatie.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

De multe ori, parintii se confrunta cu adolescenti care au probleme de comportament. Acestia considera ca atitudinea este normala pentru varsta adolescentei, fiind interpretata drept “comportament de adolescent rebel”.

Depresiile adolescentului sunt de asemenea, asociate cu o serie de alte probleme de sanatate mintala, inclusiv tulburari de alimentatie si de prejudiciu de sine. Primele simptome ale unui adolescent ce se afla in stare depresiva sunt: singuratate, tristete, oboseala, insomnii, lipsa de energie, lipsa de entuziasm si motivatie, pierderea de interes fata de activitatile sociale, teama, sentimente de vinovatie si de inutilitate, ganduri sinucigase.

Lasata netratata, depresia poate duce la probleme acasa, la scoala, iar mai grav adolescentul poate sa recurga la consumul de alcool si droguri, in incercarea lor de a face fata durerilor emotionale.

In cazul in care adolescentul sustine ca totul este in regula cu el, desi nu are nicio explicatie pentru cauza comportamentului sau, ar trebui sa ai incredere in instinctele tale. In plus adolescentul ar putea sa creada ca ceea ce el confrunta nu este rezultatul unei depresii.

Din fericire, depresia adolescentina poate fi tratata. Cu ajutorul parintilor, prietenilor sau a unui psiholog, adolescentul poate trece cu bine peste acesta prioada.

Foto: www.antena3.ro / www.orasul-brasov.ro
Fara comentarii

Lasa un comentariu