Pofta de dulciuri din timpul sarcinii

Pofta de dulciuri din timpul sarcinii

alimentatie sarcina

alimentatie-sarcina-3

Picture 1 of 2

In timpul sarcinii poftele alimentare cresc destul de mult. Dulciurile reprezinta o tentatie pe care nicio gravida nu o poate refuza. Cu toate acestea, orice sursa de zahar reprezinta un real pericol pentru sanatatea gravidei si a bebelusului din burtica.

Dezechilibrele hormonale cu care se confrunta orice gravida sunt cauza pentru care acestea resimt o pofta acuta de dulciuri. De asemenea, specialistii mai considera drept cauza a poftei de dulciuri in sarcina un deficit nutritional al organismului.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu toate acestea, in timpul sarcinii medicii nu recomanda consumul excesiv de dulciuri intrucat un asemenea lucru ii poate vatama mamei, dar si bebelusului din burtica. Schimbarile din aceasta perioada o determina pe gravida sa se considere indreptatita sa isi satisfaca poftele alimentare. Excesele de dulciuri conduc la o crestere semnificativa in greutate, dar si la riscul diabetului gestational in timpul sarcinii. De asemenea, preeclampsia, dar si riscul de pierdere al sarcinii sunt alte riscuri pe care ar trebui sa si le asume o gravida care consuma dulciuri in exces.

Defectele de tub neural precum spina bifida reprezinta malformatii ale bebelusului cu o mama consumatoare de dulciuri in exces in sarcina.

Consumul de fructe dulci reprezinta o alternativa pentru ca gravida sa isi poata stavili poftele de dulciuri din timpul sarcinii. De asemenea, in cazul in care aceasta reuseste sa isi mentina echilibrul nutritional recomandat de catre medic va reusi sa scape de dorintele de a consuma dulciuri. Cele trei mese principale, dar si gustarile sanatoase din fructe proaspete dintre acestea reprezinta o alternativa la aceste pofte.

Inghetata, mierea, iaurturile cu fructe preparate in casa, fructele proaspete sau uscate, dar si serbetul de fructe pot reprezenta alimente sanatoase si alternative la pofta de dulciuri din timpul sarcinii.

Foto: http://www.qbebe.ro / http://assets.acasatv.ro

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu