Deschiderea oficiala a targurilor organizate de Romexpo in perioada 7 – 10 aprilie

Romexpo organizeaza intre 7 si 10 aprilie 2016 cele mai importante targuri din domeniul constructiilor, instalatiilor, mobilei, ambientarii, designului interior sau exterior si protectiei mediului. Companii autohtone si internationale isi vor prezenta produsele si serviciile pe parcursul a 4 zile de maraton expozitional la:

 • Construct Expo;
 • Ambient Expo;
 • Mobila Expo;
 • Romtherm;
 • Romenvirotec;
 • Expo Flowers & Garden;
 • Antique Market.

Deschiderea oficiala a targurilor va avea loc joi, 7 aprilie 2016, incepand cu ora 11.00, in Pavilionul Central din cadrul Centrului Expozitional Romexpo.

La deschidere au fost invitati sa participe doamna Cristiana Pasca Palmer, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, domnul Razvan Sava, primarul interimar al Municipiului Bucuresti, doamna Aurica Sereny, presedinta Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania, si domnul Iuliu Moldoveanu, presedintele Asociatiei Clubul Roman de Mobila.

Targurile din perioada 7-10 aprilie sunt dedicate tuturor celor care doresc sa isi construiasca o casa sau sa isi amenajeze caminul si gradina conform ultimelor tendinte in domeniu, preferintelor pentru un anume tip de mobila sau bugetului disponibil, dar si celor care doresc sa gaseasca solutii pentru confortul termic sau sa achizitioneze tehnologii si echipamente de protectia mediului.

Programul deschiderii este urmatorul:

 • 11:00 – 11:05

Alocutiune de introducere sustinuta de domnul Mihai Costris, director general al Romexpo;

 • 11:05 – 11:10

Alocutiune sustinuta de doamna Aurica Sereny, presedinta Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania;

 • 11:10 – 11:15

Alocutiune sustinuta de domnul Iuliu Moldoveanu, presedintele Asociatiei Clubul Roman de Mobila;

 • 11:15 – 11:20

Alocutiune sustinuta de domnul Razvan Sava, primar interimar al Municipiului Bucuresti;

 • 11:20 – 11:25

Alocutiune sustinuta de doamna Cristiana Pasca Palmer, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor;

 • 11:30 – 11:35

Domnul Mihai Costris, director general al Romexpo, invita oaspetii de onoare sa oficieze ceremonialul taierii panglicii.

 • 11:35

Turul oficial al targurilor.

In cadrul turului oficial, in fata Dispeceratului, va avea loc actiunea plantarii copacului “Romenvirotec 2016”, realizata de catre doamna Cristiana Pasca Palmer, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, domnul  Razvan Sava, primar interimar al Municipiului Bucuresti, si domnul Mihai Costris, director general al Romexpo.

Targurile si manifestarile conexe din cadrul acestora se adreseaza atat publicului larg, cat si firmelor si specialistilor care doresc sa fie la curent cu ultimele tendinte si investitiile din domeniu, atat din Romania, cat si la nivel european.

Astfel, la conferintele “Generatia Viitoare de Cladiri”, organizate de Romexpo in parteneriat cu Romania Green Building Council, vor participa membri ai Guvernului Romaniei, precum viceprim-ministrul si ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, domnul Vasile Dancu, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, doamna Cristiana Pasca Palmer, sau ministrul Energiei, domnul Victor Vlad Grigorescu, experti internationali precum Dan Staniaszek, Buildings Performance Institute Europe  (BPIE), Zaiga Kronberga van Ramesdonka si Inese Berzina, Departamentul de Energie Regenerabila si Eficienta Energetica, Ministerul Economiei, Republica Letona, ambasadori precum Excelenta Sa Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Confederatiei Elvetiene in Romania, reprezentanti ai companiilor interne si internationale de profil si reprezentanti ai Ordinului Arhitectilor din Romania. In cadrul aceluiasi parteneriat, vor fi acordate premiile pentru Cel mai verde stand.

In fiecare zi, in Pavilionul C1, profesionisti din cadrul Asociatiei Peisagistilor din Romania (ASOP) vor oferi consultanta cu privire la amenajarea spatiilor verzi in cadrul Ambient Expo.

De asemenea, Universitatea de Urbanism si Arhitectura “Ion Mincu” va sustine o conferinta pe tematici de amenajare, arhitectura, design si urbanism, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti va prezenta in cadrul unei conferinte tendintele in ceea ce priveste casele inteligente si sustenabile, iar Facultatea de Horticultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti va organiza o serie de evenimente dedicate gradinilor ecologice si amenajarilor exterioare.

Conferinte vor fi organizate si de catre asociatiile profesionale si patronale din domeniile targurilor gazduite de Romexpo in perioada 7-10 aprilie. Printre ele Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania, Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii, Asociatia Peisagistilor din Romania, Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta sau Asociatia Generala a Frigotehnistilor din Romania.

Totodata, in cadrul Mobila Expo, vizitatorii vor avea parte de o tombola cu premii constand in obiecte de mobilier si decoratiuni, dar si de surprize culinare precum cooking showuri cu chef Aida Parascan – castigatoarea emisiunii Master Chef, Florin Trisca – omul ce imbina arta martiala cu arta culinara, Oana Grecea – blogger european, editia 2012, momente de dans sportiv si momente de percutie in bucatarie.

De asemenea, firma Stonerex organizeaza in cadrul Construct Expo concursul de idei „Aparenta cu Esenta” in cadrul caruia se va promova remodelarea unui spatiu urban folosind materiale sustenabile si durabile ce ofera mai mult decat o fata frumoasa orasului. Cele 45 de proiecte ale studentilor vor fi expuse in cadrul targului Construct Expo, in Pavilionul A, pe nivel 4.50 si in standul Stonerex, si pot fi votate de vizitatori targului in perioada 7-8 aprilie, in standul Stonerex in Pavilionul A, standul C 20. Fiecare persoana care voteaza, primeste un mic cadou surpriza!

Puteti vedea programul manifestarilor conexe organizate de Romexpo, partenerii sai si firmele expozante in documentul anexat prezentului comunicat.

Construct Expo este cel mai mare targ de tehnologii, echipamente, utilaje si materiale pentru constructii din Romania, reuneste peste 150 de firme de top din domeniu si reprezinta un punct de atractie pentru antreprenorii si expertii in constructii, dar si pentru publicul larg interesat de echipamente si utilaje pentru uz propriu. De asemenea, in cadrul targului, in Pavilionul A, nivel 4.50, puteti vizita Salonul Produse si Solutii  pentru prevenirea incendiilor.

Ambient Expo este locul unde peste 70 de companii din sectorul home&deco sunt asteptate sa prezinte si sa comercializeze game noi de produse ale unor branduri cunoscute la nivel mondial, in privinta: decoratiunilor textile, tapetului, corpurilor de iluminat, sistemelor pentru finisaje, mobilierului de interior si exterior, obiectelor sanitare, saunelor si piscinelor.

Targul de mobila cu vanzare Mobila Expo, organizat in parteneriat cu Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania (APMR), Asociatia Clubul Roman de Mobila (ACRM) si Camera de Comert si Industrie din Romania, reuneste peste 58 de firme si inseamna mobilier la superlativ, realizat in culori, materiale si finisaje apartinand stilurilor contemporan, clasic, minimalist, rustic, industrial, retro-vintage, eclectic sau celui al anilor 50, mid-century modern.

Expo Flowers & Garden, expozitie internationala de flori, amenajari peisagistice, horticultura si gradinarit, se adreseaza in primul rand importatorilor, exportatorilor si distribuitorilor de flori si plante, comerciantilor, arhitectilor peisagisti si companiilor de peisagistica, oamenilor de afaceri horticultori, distribuitorilor de produse necesare intretinerii spatiilor verzi si proprietarilor de sere.

Romtherm va reuni pe durata a patru zile, firme importante din domeniile aparaturii pentru incalzire, racire, ventilatie, aer conditionat, sisteme de conducte, izolatii termice, pompe, armaturi, fitinguri si robineti.

Romenvirotec, expozitie internationala pentru tehnologii si echipamente de protectia mediului, isi asteapta vizitatorii la cea de a XXIII-a editie cu un concept cu totul nou, in care Pavilionul C6 va deveni timp de 4 zile un „oras” eco-friendly, cu zone de relaxare urbana si spatii verzi.

Antique Market este locul de intalnire atat al artistilor cat si al iubitorilor de arta si al colectionarilor si gazduieste pentru expunere si evaluare, piese de mobilier si decoratiuni interioare, arta plastica, obiecte personale si de colectie, argintarie si portelanuri, bijuterii vechi, jucarii, vehicule de epoca si multe altele.

Program de vizitare:

 • 7-9 aprilie 2016 (joi-sambata): intre orele 10.00 si 18.00
 • 10 aprilie 2016 (duminica): intre orele 10.00 si 16.00

Loc de desfasurare:

 • Pavilioanele: Central si C1,  Platforma exterioara V4 si B1- Ambient Expo;
 • Pavilionul Central, Aleea Principala – platformele exterioare 10, 11, V5 si V6, inelul exterior Pavilionului Central: platformele exterioare 1 si 2 – Construct Expo;
 • Pavilionul C1, Platformele exterioare C1, B1, 5 si 10 – Expo Flowers & Garden;
 • Pavilionul C2 – Romtherm;
 • Pavilioanele C4 si C5 – Mobila Expo;
 • Pavilionul C6 – Romenvirotec;
 • Platforma exterioara 5 – Antique Market.

Acces:
Publicul larg:

Bilet intrare adulti si studenti:10 lei/zi pentru toate targurile gazduite in perioada 7-10 aprilie.

 Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate beneficiaza de intrare gratuita.

 

 Biletele pot fi achizitionate si online, prin accesarea platformei  de vanzare de bilete de pe website-ul fiecarui eveniment: www.ambient-expo.ro, www.constructexpo.ro, www.mobila-expo.ro, www.expoflowers.ro, www.romtherm.ro, www.romenvirotec.ro si www.antiquemarket.ro.

Mass-media:

Accesul jurnalistilor interesati sa participe la deschiderea oficiala, dar si la manifestarile conexe care se vor desfasura pe durata celor 4 zile de expozitie, se va realiza fie pe baza legitimatiei de presa valabile pentru anul 2016, fie pe baza acreditarii emise de Romexpo. Pentru acreditare, reprezentantii mass-media sunt rugati sa trimita un e-mail continand datele de contact la adresa pr@romexpo.ro, pana miercuri, 6 aprilie, ora 16.00.

 

 

Redactia Bebelu
Redactia Bebelu
Bebelu.ro s-a născut din plăcerea autorilor ei de a scrie, din plăcerea graficienilor ei de a desena şi de a realiza cel mai complex proiect în segmentul de creştere şi îngrijire a copilului. O plaformă online pentru părinţi şi copii şi pentru cei care ar dori să redevină copii, o publicație online care îşi propune să-și încânte vizitatorii, să-i fascineze, să-i surprindă şi să-i reţină în mrejele paginilor ei.​ Publicația Bebelu a apărut în anul 2014, pentru a oferi unor oameni capabili dintr-o ţară frumoasă posibilitatea de a-şi demonstra talentele, a-şi oferi serviciile, echipa colaborând în acelaşi timp cu 16 specialişti în domeniile de maxim interes, astfel că aici veţi identifica o serie întreagă de recomandări şi informaţii foarte bine structurate, aşa încât să obtineţi ceea ce vă doriţi – o informaţie corectă, clară şi sigură. În cele 84 de secțuni vă stârnim, lună de lună, curiozitatea, fie că sunteţi animaţi de dorinţa de a avea un copil, fie deja aţi împărtăşit bucuria primelor clipe, obişnuindu-vă cu interviuri, articole şi recomandări avizate. Cititorii Bebelu.ro vor afla sfaturi, practici eficiente, vor deveni parte a unor experienţe de viaţă trăite de mămici, vor fi puşi la curent cu cele mai noi măsuri legislative care să le asigure siguranţa şi stabilitatea familiei. Cititorii se vor bucura să afle despre povestea frumoasă de viață a unei mămici celebre – Elena Băsescu, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Bebelu,vor fi puşi în temă cu ultimele tendinţe în materie de frumuseţe, diete şi modă parcurgând atent şi rubricile permanente începând cu: Rubrici: PĂRINŢI CELEBRI – Cele mai cunoscute personalităţi mondene vor fi alături de tine pentru a te îndruma, oferindu-ţi un sfat din experienţa lor de părinte. SARCINA ŞI NAŞTEREA – este un capitol destinat celor 9 luni de viaţă intrauterină. Vor fi prezentate informaţii referitoare la simptomatologia primelor zile de sarcină, evoluţia fătului pe parcursul celor nouă luni, analize necesare, alimentaţie, sănătate, pregătire pentru naştere. Tot aici puteti găsi informaţii preţioase dedicate naşterii şi recuperării postpartum. BEBELUŞUL ÎN PRIMUL ANIŞOR – este un capitol destinat îngrijirii sugarului. Alăptarea, scorul Apgar, îngrijirea bontului ombilical, prima băiţă, diversificarea sunt doar câteva dintre cele mai captivante subcategorii. COPILUL 1-6 ANI – este un capitol dedicat creşterii şi îngrijirii copilului din primul an şi până la vârsta şcolară. Mămicile vor reuşi să afle cum anume să se descurce cu propriul copil, cum să îl îngrijească în aşa fel încât să crească perfect sănătos. EDUCAŢIE – este un capitol captivant în care poţi afla cum să îţi educi copilul în aşa fel încât să poţi obţine performanţe şcolare sigure. FAMILIA – este un capitol destinat vieţii de familie ce conţine o serie întreagă de sfaturi eficiente. COPII TALENTAŢI – este un capitol fascinant dedicat copiilor valoroși ai țării. ÎNVAŢĂ SĂ PREVII! –sunt prezentate soluţii de prevenire a anumitor probleme de sănătate ce pot afecta atât viaţa copiilor, cât şi pe cea a părinţilor.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare