Despre cate ore de somn are nevoie bebelusul tau si cum ii...

Despre cate ore de somn are nevoie bebelusul tau si cum ii stabilesti un program

0

Dupa ce au nascut, proaspetele mamici isi pun fel si fel de intrebari legate de nevoile celui mic. Este un lucru cat se poate de normal, deoarece ne dorim sa ii putem oferi toate conditiile necesare unei dezvoltari sanatoase a organismului.

Nu de putine ori parintii se ingrijoreaza din cauza ca bebelusul lor doarme prea putin. Ingrijorarea apare si atunci cand acesta doarme prea mult. Acest lucru se datoreaza lipsei de informate a parintilor, care nu stiu exact de cate ore de somn are nevoie cel mic. Vom incerca sa raspundem la aceasta intrebare pe parcursul acestui articol.

Trebuie spus inca de la inceput ca nu exista ore exacte, ci doar orientative. Asta pentru ca fiecare organism este diferit, cerintele fiind si ele unele diferite. De asemenea, necesarul de ore de somn se schimba de la o luna la alta.

In cazul unui nou-nascut trebuie sa te astepti chiar si la 16-19 ore de somn pe zi. Tine insa cont ca vorbim de ore cumulate de somn, nu de un somn continuu. Asadar, intre reprizile de somn cel mic se va trezi pentru a manca, pentru a interactiona cu parintii sau pur si simplu pentru a plange. In mod normal un bebelusul se multumeste cu doar 30 de minute de somn continuu, spre deosebire de noi adultii, care avem nevoie de cateva ore bune neintrerupte.

Pe masura ce lunile trec iar copilasul tau creste nevoia de somn scade tot mai mult. Dupa cum am spus si pe agentnews.ro, in jurul varstei de 3 luni necesarul de somn zilnic este de 13 – 15 ore. La varsta de 6 luni deja orarul de somn va insuma 12-14 ore cel mult.

Programul de somn al celui mic este si el foarte important. Chiar daca la inceput va dormi o buna parte din zi, tot trebuie sa incerci sa ii stabilesti un program de somn care sa ii permita sa faca distinctia intre zi si noapte. Asta inseamna ca in timpul zilei va trebui sa eviti sa intuneci camera in care doarme si sa reduci complet zgomotul.