Un somn sigur pentru copii: sfaturi esențiale

Un somn sigur pentru copii: sfaturi esențiale

un somn sigur

La o anumită vârstă, copiii devin din ce în ce mai conștienți de mediul înconjurător, ceea ce înseamnă că orice element îi poate distrage de la ora de somn. Imaginația lor tot mai dezvoltată poate chiar să le întrerupă somnul. Acum, mai mult ca oricând, o rutină somn este foarte importantă, pentru a te asigura că cel mic beneficiază de o creștere sănătoasă, dar și pentru ca tu să te bucuri de câteva ore de liniște, relaxare și răsfăț. Dar, pentru a face acest lucru, trebuie să te asiguri că micuțul tău doarme în siguranță și nu este necesar să-l supraveghezi în permanență.

 

Unde ar trebui să doarmă copilul?

 

Copilul cu vârsta de 1 până la 2 ani ar trebui să doarmă într-un pătuț sigur. Copilul curios poate căuta modalități de a urca peste balustrada pătuțului pentru a ieși. Dacă ai un alpinist activ care iese din pătuț, asigură-te că salteaua se afla pe cea mai joasă setare posibilă. Dacă nici această soluție nu îl împiedică să iasă din patul lui, înseamnă că este pregătit să doarmă într-un pat mai mare. Acest lucru înseamnă că ai nevoie de bariere de protecție sau apărătoare laterale pentru pat. Pe https://www.buy4baby.ro/bariere-de-protectie-pat găsești mai multe modele de bariere, de dimensiuni mari sau medii, care se pot instala cu ușurință. Barierele de protecție sunt o soluție eficientă pentru a transforma patul de adult într-un mediu sigur pentru cel mic, fie că este vorba de somn, joacă sau activități și vin cu o serie de avantaje. Unele dintre marile avantaje ale barierelor de protecție pentru pat sunt:

 

  • au înălțime ajustabila
  • sunt extrem de sigure
  • se fixează stabil sub saltea
  • au un sistem de blocare care nu permite celui mic să iasă și să exploreze camera în voie
  • permit circulația aerului
  • sunt moi și pufoase, foarte plăcute la atingere
  • sunt realizate din materiale premium, prietenoase cu pielea copilului
  • pot fi unite pentru a forma un țarc
  • au dimensiuni generoase pentru a acoperi toate laturile patului
  • instalare rapidă și facilă

 

Crearea unui mediu sigur de dormit

 

Asigură-te ca patul în care doarme copilul este departe de obiectele cu sfori sau corzi, cum ar fi cordonul de tragere al jaluzelelor, perdelele sau cablurile electrice. Acordă o atenție deosebită obiectelor pe care copilul le-ar putea trage în pat, cum ar fi rame foto sau tablouri, telefoane mobile sau alte obiecte periculoase. Vestea bună este că la o vârstă mai înaintată, pătura, pernele și animalele de plus nu mai prezinta riscul pe care îl prezentau atunci când copilul tău era bebelus. Acum, copilul poate dormi liniștit cu o pătură subțire și o pernă mică – dar asigură-te că perna nu este suficient de mare pentru ca el sa o poată folosi ca un scaun improvizat pentru a sări peste barieră.

 

Bumperele laterale flexibile nu mai sunt nici ele la fel de riscante pentru copii, cum sunt pentru bebelusi. Acestea trebuie alese în funcție de vârsta copilului, deoarece nu sunt foarte înalte și nu îl vor tine blocat în pat. Rolul lor este de a asigura un somn liniștit copiilor agitați, împiedicându-i să cadă din pat în timp ce dorm.