Dieta barbatului din preconceptie

Dieta barbatului din preconceptie

barbat care mananca

nicolae-voiculet

Picture 1 of 500

Chiar daca mamele sunt identificate ca fiind responsabile de tot ceea ce tine de fertilitatea cuplului, in realitate dieta barbatului in preconceptie este foarte importanta.

Dieta barbatului din perioada preconceptiei are la baza un continut aproape asemanator cu cel al femeii din aceeasi perioada. Vitaminele si mineralele vor trebui sa fie nelipsite din alimentatia sa zilnica.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu toate acestea, medicii le recomanda barbatilor dornici sa isi tina bebelusul in brate sa aiba o dieta bazata pe mult zinc si legume verzi. In acest mod, organismul lor va functiona corespunzator, putand astfel sa preconceapa un bebelus sanatos intr-un termen destul de scurt.

Circa 15 mg este portia de zinc necesara unui barbat pentru a-si mentine calitatea lichidului spermatic. Zincul se gaseste in alimentatie in cantitati mai crescute in carnea de vita sau fasole.

Vitaminele sunt la fel de responsabile cu privire la mentinerea unui organism sanatos. De aceea, din dieta sa zilnica nu vor trebui sa lipseasca fructele si legumele, in special cele verzi. Sucurile de citrice contin si ele un aport deosebit de important de Vitamina C, un antioxidant puternic responsabil cu mentinerea fertilitatii masculine.

In preconceptie, din dieta zilnica a unui barbat ar trebui sa lipseasca alcoolul, cantitatile insemnate de cofeina, drogurile si tutunul.

Foto: http://aworldofprogress.com / http://www.healthaccord.net
Articole similare

Fara comentarii

Lasa un comentariu