Din beneficiile laptelui matern: acesta determina dezvoltarea creierului copilului

Din beneficiile laptelui matern: acesta determina dezvoltarea creierului copilului

0

Atat timp cat Romania va fi pe ultimul loc in Europa la rata alaptarii exclusive ( cu un procent de 12%) o sa tot cititi pe bebelu de ce alaptarea este cea mai buna solutie pentru mama si copil.

 

bf-22

Picture 1 of 2

Exista multe motive pentru care sa alegeti alaptarea ca mod de hranire a copilului. Laptele matern este alimentul natural perfect pentru un copil. El contine nutrientii de care are nevoie un copil, in cantitatile corespunzatoare. Laptele matern intareste sistemul imun al copilului si il protejeaza contra bolilor. Anumite proteine din laptele de san determina dezvoltarea creierului copilului. Nu are importanta cat de stiintifica este o formula comerciala pentru a imita laptele matern, produsul nu este niciodata acelasi.

Colostrul (lichidul care se scurge din san inainte de laptele destinat alaptarii copilului si care reprezinta prima masa a copilului) contine anticorpi care protejeaza contra unei largi varietati de boli. Colostrul ajuta la curatarea intestinelor de meconiu (materialul care apare la primul scaun).

Printre beneficiile laptelui matern se mai numara
Laptele de mama este complet si usor digerabil de catre copil, iar copiii alaptati sunt mult mai putin supusi diareilor sau varsaturilor.
Exercitiul de supt favorizeaza sanatatea dintilor si dezvoltarea gingiilor. Suptul din biberon, dimpotriva, accelereaza procesul de aparitie a cariilor dentare si are potentialul de a conduce la inchiderea imperfecta a maxilarului si a mandibulei. Copiii hraniti din biberon cu formule de lapte au sanse marite de supraalimentatie si de a deveni obezi, atat in perioada copilariei cat si ca adulti.

Nou-nascutii alaptati au tendinta de a inghiti mai putin aer decat cei hraniti cu biberonul. Ei pot sa nu aiba atata nevoie de masaj pe spate pentru a eructa imediat dupa ce au fost alaptati si resimt mai putin disconfort din cauza gazelor. Scutecele murdare ale unui nou-nascut alaptat nu au un miros intens ca cele ale copiilor hraniti cu biberonul. Dar sa nu uitam de factorul economic: laptele praf costa destul de mult pe cand laptele matern este gratis.