Studiu: Fertilizarea in vitro creste sansele de a da nastere unor bebelusi...

Studiu: Fertilizarea in vitro creste sansele de a da nastere unor bebelusi de sex masculin

0
fata sau baiat

112806294

Picture 1 of 2

Fertilizarea in vitro creste sansele de a da nastere unor bebelusi de sex masculin, considera mai multi cercetatori australieni.

Cu alte cuvinte, prin fertilizarea in vitro femeile au mai multe sanse de a da nastere unor baietei.  In cazul in care femeile opteaza catre alte tehnici de fertilizare asistate atunci exista sansa ca femeia sa aduca pe lume o fetita.

Studiul a fost publicat in urnalul britanic de Obstetrica Ginecologie, avand la baza analiza unui numar de 14.000 de nasteri. Toate nasterile analizate au avut la baza tratamente de fertilizare in vitro, realizate in Australia si Noua Zeelanda.

Cu toate acestea, fertilizarea in vitro nu va trebui luata drept criteriu de selectie pentru alegerea sexului viitorului copil, considera cercetatorii. Acestea au in vedere maximizarea sanselor de a avea un copil, nefiind o modalitate de alegere a sexului copilului.

Asadar, chiar daca de cele mai multe ori parintii isi fac calcule, avand numeroase dorinte atunci cand vine vorba de sexul viitorului tau copil, in realitate aceste tehnici de fertilizare in vitro sunt o modalitate eficienta de indeplinire a dorintelor ambilor parteneri de cuplu de a avea un bebelus.

Primul copil nascut prin tehnicile de fertilizare in vitro a fost in Anglia, in anul 1978, avand indrumarea medicului R.G. Edwards.