Divortul – consecinta cuplurilor fara copii

Divortul – consecinta cuplurilor fara copii

0
familie fericita (www.euforia.tv)

familie fericita (www.euforia.tv)Cu toate ca prezenta unui copil in familie este posibil sa aduca cateva griji financiare suplimentare, bucuria de a-l avea langa tine este mai presus de orice. Conform statisticilor, cuplurile fara copii ajung mai usor la divort.

Imediat dupa casatorie nu toate cuplurile se gandesc la marirea membrilor familiei, prin venirea unui copil. Isi doresc sa petreaca, sa se distreze si sa profite din plin de timpul pe care il mai au la dispozitie. Cu toate acestea, vine o vreme in care un copil ajunge sa te intregeasca trup si suflet. De aceea, este de important sa nu amani prea mult momentul intrucat poti fi predispus catre nepasare sau uneori catre dorinta de a ramane doar voi doi. De regula, s-a constatat ca absenta unui copil vreme indelungata poate conduce destul de usor la divort intrucat cuplurile nu isi mai gasesc implinirea de altadata si nici dorintele nu mai sunt aceleasi. In realitate, monotonia si viata cotidiana ajung sa isi puna amprenta prea mult asupra sufletelor lor si asupra propriei relatii.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Specialistii sunt de parere ca cei care decid sa isi duca viata pe cont propriu, eventual insotiti doar de un partener ajung sa fie destul de egoisti, iar sansele reusitei in relatie sunt relativ destul de mici.

Paul H. Jacobson a ajuns la concluzia ca rata divorturilor in randul celor fara copii este aproape dubla fata de cei care se bucura de prezenta unuia. De ce asa? Intrucat dorinta de a nu avea un copil poate sa nu coincida cu cea a partenerului de viata. In acest fel apar discutii, controverse greu de stapanit. Chiar si atunci cand nici partenerul nu isi doreste un copil este posibil ca relatia de cuplu sa fie una reusita, insa nu pentru mult timp. Asa cum spuneam, monotonia vietii de cuplu apare dupa cativa ani. Un copil este ceva nou, aducand intotdeauna noutatea si prospetimea in viata de cuplu.

De asemenea, atunci cand cei doi ajung sa nu se mai inteleaga nu mai au un liant comun care sa ii tina unul langa celalalt. De multe ori, existenta unui copil presupune impacarea parintilor si cateva sacrificii. Vei fi nevoita sa treci mai repede cu vederea peste nefericirea ce iti este adusa de partener, asa cum si el te va putea ierta mai usor de dragul copilului.

Pentru a fi ferit de divort este la fel de important ca partenerii sa discute despre prezenta unui copil inca de dinainte de casatorie. In cazul in care apar parerii contrarii este indicat sa le lamureasca inca din timp in asa fel incat sa nu apara neintelegeri pe care sa nu le mai poata stapani, ajungand la divort.
Fara comentarii

Lasa un comentariu