Doi copii, o singura camera

Doi copii, o singura camera

0

Amenajarea unei camere pentru doi copii este dificil de realizat. Mobilierul trebuie sa fie pe gustul ambilor copii, dar mai ales trebuie sa fie functional, sa le deserveasca nevoile.

thumb_341_x_510_16031-img-0551

Picture 1 of 3

In cazul de fata, familia are doi copii, de varste diferite, insa niciunul nefiind adolescent inca. Tocmai pentru ca vor sa fie pregatiti pentru aceasta etapa a vietii celor doi copilasi, dar si pentru ca vor ca acestia sa creasca impreuna, parintii au optat pentru amenajarea unei singure camere. Crescand unul langa celalalt, impartind acelasi spatiu, psihologii sustin ca micutii vor avea o personalitate bine definita, nu vor fi egoisti. Camera este spatioasa si designerul a putut sa o amenajeze fara sa incarce foarte mult spatiul, fara sa lase impresia de incapere sufocata de mobila.

Au fost alese doua paturi suprapuse, din lemn, cate unul pentru fiecare copil. Pe unul dintre pereti a fost amplasat un sifonier incapator, in care sa isi poata tine lucrurile micutii. De asemenea, s-a optat si pentru un dulapior. De-a lungul unuia dintre pereti a fost pus un birou, urmand ca pe un alt perete sa fie amplasat, in momentul in care copilul cel mai mic va creste si va merge la scoala, inca un birou. S-a optat pentru lemn natural, cu accente de fier forjat, iar proprietarii nu au vrut culori aprinse deoarece acest mobilier nu va fi schimbat foarte curand. Accentele de culoare au fost obtinute cu ajutorul materialelor textile in imprimeuri vesele, a jucariilor numeroase.

Aceasta idee poate fi aplicata cu succes in orice camera, iar mobilierul poate fi facut pe comanda sau achizitionat din magazinele de specialitate.

Material realizat cu sprijinul designerului Corina Saftescu: www.cass-design.com