Durerea de spate din timpul sarcinii

Durerea de spate din timpul sarcinii

0
femeie insarcinata (http://lvhealthmag.com)

femeie insarcinata (http://lvhealthmag.com)De cele mai multe ori sarcina vine si cu anumite elemente mai neplacute – de la durerile de la nivelul articulatiilor, edeme, stare de greata si varsaturi si pana la durerile destul de acute din timpul noptii – toate pot fi catalogate drept efecte nedorite ale acestei perioade.

In timpul noptii, femeia insarcinata poate avea cateva astfel de surprize. Senzatiile dureroase lombare sau ale articulatiilor pot aparea brusc si destul de puternic, fiind resimtite ca adevarate crampe de catre gravida. Chiar daca cercetarile inca nu au reusit sa evidentieze destul de clar de unde provine o astfel de durere, se poate spune ca acumularea unei stari de oboseala destul de puternica in timpul zilei poate avea drept rezultat o astfel de stare.

Ca urmare a numarului de kilograme adaugat in timpul sarcinii, se poate spune ca gravida poate resimti dureri lombare destul de puternice. O greutate mai mare ii va solicita destul de mult  coloana vertebrala, ceea ce va determina aparitia acestor crampe lombare.

De aceea, este indicat sa nu uiti de exercitiile fizice pe care va trebui sa le efectuezi cu o anumita regularitate si cu recomandarea medicului specialist. Efectuarea acestora este de cele mai multe ori benefica atat pentru tine, cat si pentru bebelusul din burtica, generand o circulatie sangvina mai buna. Cu toate acestea, nu va trebui sa exagerezi si sa te supui unui efort mai mare decat este cazul.

Pentru calmarea durerilor lombare aparute mai ales in timpul noptii este  indicat sa faci cateva exercitii de intinderi musculare la nivelul spatelui. Va trebui sa urmezi recomandarile medicului care iti supravegheaza sarcina, intinderile trebuind a fi facute cu mare grija in asa fel incat spatele sa poata fi calmat si nu iritat ca urmare a unor exercitii mult prea grele.

Chiar daca te imaginezi facand o baie fierbinte, nu este indicat sa apelezi la asemenea strategii. Oricat de mare ar putea fi efectul calmant, o baie fierbinte poate determina efecte negative pentru mama si pentru bebelus. Riscul de deshidratare este destul de mare, iar un mediu mult prea calduros va crea anumite stari neplacute celui mic, devenind de-a dreptul o adevarata amenintare. Daca totusi iti poti calma mai usor durerile de spate din timpul noptii resimtind senzatia de caldura este mai indicat sa folosesti o perna electrica care sa genereze acelasi lucru, riscurile fiind mult mai mici pentru bebelus.

De asemenea, in timpul zilei este indicat sa eviti sa porti pantofi cu tocuri foarte inalte, dar si sa ridici greutati mai mari decat ai putea. Daca serviciul presupune ca tu sa trebuiasca sa stai in picioare o perioada prea mare de timp, va trebui sa ii ceri cate o pauza din cand in cand sefului.

In cazul in care durerea de spate din timpul noptii devine de-a dreptul insuportabila este indicat sa te adresezi medicului specialist care iti poate indica un tratament recuperator pentru diminuarea durerii.

Articole similare