Educatie non-formala si dezvoltare personala pentru copii

Educatia non-formala este una dintre cele mai noi abordari ale invatarii, activitatile didactice devenind astfel mai placute. Acest tip de educatie ofera copiilor un cadru favorabil dezvoltarii individuale, punându-se accentul pe caracteristicile si aptitudinile fiecarui copil in parte.
Metoda abordata,in cadrul cursurilor de dezvoltare personala organizate la Club TinArt,impleteste atent utilul cu placutul prin faptul ca prezinta informatiileintr-un mod mai accesibil. Un alt plus pe careil aduce acest tip de educatie non-formala este acela ca, desi activitatile se desfasoara in cadrul unui grup, oferind ocazia de socializare si competitie, cei mici sunt apreciati pentru caracteristicile si aptitudinile personale, individuale. Prin intermediul jocului si experientei directe, copiii devin mai cooperanti,isi exerseaza abilitatile logico-matematice, inteligenta verbal-lingvistica si vizual-spatiala, memoria, sociabilitatea, creativitatea si miscarea.

Fie ca vorbim despre copilaria timpurie sau perioada scolara, jocul si activitatile cu caracter ludic ocupa un loc importantin vietile copiilor,in aceasta perioada atât de importantain ceea ce priveste dezvoltarea lor. Prin jocuri de rol, si nu numai,invatarea si descoperirea sinelui seintâmpla natural, cu veselie si voie buna. declara profesor-coordonator Ingrid Tudoran, specialistin psihologia copilului si stiintele educatiei.
In desfasurarea cursurilor de la Clubul TinArt se folosesc mijloace diverse precum:
– Jocuri de rol (îi ajuta pe copii sa socializeze, sa-siinvinga timiditatea)
– Experimente (folosite drept suport pentru temele abordate, faciliteaza procesulinvatarii practice)
– Jocuri de masa/carduri tematice (vizeaza dezvoltarea inteligentei logico-matematice si emotionale, a creativitatii)
– Fise de lucru (individuale si de grup)
– Jocuri de constructie (cu reguli prestabilite, cu sau fara suport vizual)
– Explicatia/Conversatia/Problematizarea
– Materiale specifice activitatilor practice (acuarela, spuma colorata, plastelina, lutul etc.)
– Exercitii si jocuri simbolice (stimuleaza creativitatea si imaginatia)
Cursurile de dezvoltare personala, organizate de Club TinArt, sunt dezvoltate pe categorii de vârsta si dedicate copiilor cu vârstaintre 2 si 12 ani. Acestea se organizeaza saptamânal, sub forma de abonament lunar, vinerea cuincepere de la ora 18.00, cu taxa de participare de 200 lei / luna (4 sedinte).inscrierile se fac la adresa inscrieri@tinart.ro sau la numar de telefon: 0740.26.11.87.
O mare varietate de cursuri pentru copiii cu vârstaintre 6-14 ani sunt organizate la Clubul TinArt,intr-o locatie centrala, chiar la iesirea de metrou Piata Victoriei (Bd-ul Iancu de Hunedoara nr.2, bl H6, sc. 1, et.2, ap. 6, sector 1, Bucuresti). Dintre acestea mentionam: pian, chitara, vioara, canto, micul antreprenor, limbi straine, arte plastice, arta reciclata, teatru, dezvoltare personala, bune maniere, micul programator, sofer de mic, sah,inot, karate, dans, balet etc. Mai multe detalii: www.tinart.ro sau Facebook.com/TinArt

Parteneri: Work At Home Moms Romania, Kiboko, B24Kids – gazeta culturala pentru copii, Copilul.ro, Parintisicopii.info, MelcCodobelc, Urbankid, Intuitext, SuntParinte.ro, Didactic.ro, GoKid, Mamicamea.ro, CalendarulMagic, ProKid, Qbebe

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare