Efectul cremelor de protectie solara pentru sanatatea bebelusului

Efectul cremelor de protectie solara pentru sanatatea bebelusului

0
copil frumos (www.andalynw.files.wordpress.com)

copil frumos (www.andalynw.files.wordpress.com)Efectul cremelor de protectie solara pentru sanatatea bebelusului este unul deosebit de important mai ales in timpul verii. Odata cu sosirea sezonului cald va trebui sa aveti in vedere cateva aspecte esentiale pentru protectia solara a bebelusului.

Factorul de protectie folosit la astfel de creme de protectie solara este deosebit de important pentru sanatatea bebelusului. De cele mai multe ori medicii recomanda un factor de protectie ridicat, de aproape 50%.

Indiferent daca afara este foarte cald sau daca ploua bebelusul va trebui protejat prin folosirea cremei pentru protectie solara. Unii parinti sunt de parere ca daca afara ploua, soarele  nu va crea probleme pielii bebelusului, cerul fiind acoperit de nori. In realitate, acest lucru reprezinta o adevarata controversa printre specialisti. Chiar daca cerul este acoperit de nori sau ploua, nivelul radiatiilor solare este destul de mare si in acelasi timp periculos pentru sanatatea bebelusului. De aceea, medicii recomanda folosirea unei cremei de protectie solara  inca de la inceputul primaverii si pana la sfarsitul toamnei.

De asemenea, plimbarile in anotimpul cald vor trebui sa se faca cu mare atentie:

  • Niciodata sa nu iesiti din casa cu bebelusul atunci cand afara este canicula;
  • In cazul in care soarele este puternici, incercati sa mergeti in locurile in care este mai multa umbra si mai multi copaci, de regula ar fi de preferat sa va plimbati prin parcuri;
  • Intotdeauna bebelusul va trebui sa poarte o palarie care sa il protezeje de razele directe ale soarelui;
  • Este indicat sa evitati sa ii dati sa manance foarte multa inghetata intrucat consumul acesteia va conduce catre inflamarea cailor respiratorii;
  • Incercati sa ii asigurati o buna hidratare – de aceea, nu plecati niciodata de acasa fara o sticluta de apa;
  • folositi crema de protectie solara cu factor de protectie ridicat;
  • cumparati crema de protectie solara din farmacii in asa fel incat sanatatea bebelusului sa fie in siguranta.