Esti insarcinata? Ce trebuie sa stii despre loviturile bebelusului

Esti insarcinata? Ce trebuie sa stii despre loviturile bebelusului

Indiferent ca este la primul sau la al patrulea copil, fiecare mama abia asteapta sa primeasca primele lovituri de la bebelus. Acestea sunt un semn ca fatul creste si este activ. Cand nu dorm, bebelusii sunt foarte activi in burtica mamei: isi misca mainile si picioare, “exploreaza” uterul, isi schimba pozitia, fac salturi, insa mai si sughit.

Iata cateva curiozitati despre miscarile bebelusului.

1. Cand se simt primele lovituri ale bebelusului?

Tinerele mamici, care nu au mai avut copii, incep sa simta primele lovituri in jurul a 24 de saptamani. Bebelusul se misca, insa cu mult inainte. Doar ca mamicile nu sunt familiarizate cu aceste senzatii si nu le recunosc. In primele saptamani, miscarile si loviturile bebelusului nu sunt foarte puternice si sunt interpretate drept gaze.

Femeile care au mai nascut pot simti primele miscari inca de la 12 saptamani de sarcina.

2. De ce lovesc bebelusii?

Bebelusii se misca, in principal, ca raspuns la ceea ce se intampla in jurul lor. Daca este prea mult zgomot sau daca este prea multa lumina, chiar si ceea ce mananca mama influenteaza miscarile bebelusului. Ei se intind, se joaca, se relaxeaza si dorm. Mamele care participa la sedinte de yoga sau meditatii au bebelusi mai linistiti. Un studiu a demonstrat ca este suficient ca mama sa-si imagineze ca face exercitii de relaxare, ca bebelusul se relaxeaza si el.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.