Evaluarea reflexelor nou-nascutului dupa nastere

Evaluarea reflexelor nou-nascutului dupa nastere

nou nascut

nou-nascut-2

Picture 1 of 2

Nou-nascutul prezinta imediat dupa nastere o multitudine de reflexe testabile. Potrivit medicilor, mai mult de 70 de reflexe ar putea fi testate imediat dupa nastere in cazul in care nou-nascutul este nascut la termen.

Chiar daca numarul reflexelor nou-nascutului este destul de mare cele mai importante pot fi evaluate cu mare usurinta atat de catre parinti, cat si de catre medici.

Reflexul de prindere

Imediat dupa nastere, nou-nascutul este testat de catre medicul pediatru in vederea evaluarii capacitatii acestuia de prindere. El este apasat in palma de catre medic, iar nou-nascutul isi va curba manuta pentru a prinde degetul medicului.

Reflexul de mers

Chiar daca ni se pare destul de timpuriu, reflexul de mers apare din primele clipe de dupa nastere. Atunci cand este ridicat in picioare, nou-nascutul are tendinta de a pasi, ce-i drept facand niste pasi mult prea mari decat ar fi normal.

Reflexul de supt

Dupa expulzia acestuia din corpul mamei, nou-nascutul are tendinta de a cauta mamelonul mamei pentru a se hrani. Cu toate acestea, medicii sunt de parere ca reflexul de supt nu reprezinta in primele clipe de dupa nastere o actiune voluntara a nou-nascutului.

Foto: http://www.everythingblog.net / http://www.healthjockey.com

 

Articole similare