Exercitiile Kegel, pentru o nastere mai usoara

Exercitiile Kegel, pentru o nastere mai usoara

0

kegelExercitiile Kegel sunt esentiale pentru o nastere mai usoara. Acestea pot fi efectuate inca din timpul sarcinii, avand rolul de intarire a musculaturii pelvine, prevenind astfel incontinenta urinara si durerile accentuate din timpul travaliului.

In timpul nasterii orice femeie se teme de durerile din timpul travaliului, dorindu-si sa aiba o nastere mai usoara. Exercitiile Kegel ajuta la intarirea muschilor pelvini, fapt care va determina diminuarea durerilor din timpul travaliului, dar si din momentul expulziei bebelusului. In plus, efectuarea exercitiilor Kegel este importanta pentru prevenirea starii de incontinenta urinara, afectiune cu care mai toate femeile se pot confrunta imediat dupa nastere.  De asemenea, ori de cate ori mama sufera o anumita ruptura a muschilor pelvini, cu ajutorul lor totul va trece mult mai usor, vindecarea fiind grabita.

Potrivit specialistilor, exercitiile Kegel sunt benefice pentru viitoarea mamica, facilitand o nastere mai usoara. Pe langa cele descrise mai sus, acestea pot preveni aparitia hemoroizilor in sarcina si dupa nastere. In plus, actul sexual dupa nastere nu va mai fi atat de dureros si nici privit cu teama de catre mamicile aflate la inceput de drum. Acestea vor fi mai sigure pe ele, vor capata incredere, iar placerea din timpul actului sexual va fi la fel de ridicata inca din primele clipe dupa nastere.

Acestea privesc intarirea muschilor pubococcigieni care inconjoara vaginul. Ii poti identifica destul de usor prin intarirea musculaturii pelvine in timpul urinarii. Se recomanda ca, fie in pozitia sezut, fie in pozitia intinsa pe spate sa incordezi acesti muschi vreme de cateva secunde, dupa care urmeaza o perioada la fel de scurta de destindere musculara. Este indicat ca aceste perioade de incordare sa dureze din ce in ce mai mult, insa totul se va realiza treptat. Pentru intarirea musculaturii este recomandat ca zilnic femeia sa repete exercitiul de 30-40 de ori pe zi, in reprize de cate 10.

Articole similare