Concediul, perioada in care poti obtine sarcina dorita

Concediul, perioada in care poti obtine sarcina dorita

0

cupluNu putine sunt cazurile in care cuplurile ajung sa obtina sarcina dorita in concediu si, totul, dupa o perioada destul de lunga de asteptare. Un asemenea lucru se explica prin absenta stresului din organism, fenomen care poate provoca numeroase probleme de fertilitate si nu numai.

Tocmai de aceea, in concediu stresul este departe de a mai fi o problema, relaxarea fiind continua pentru ambii parteneri de cuplu, capabili sa intretina raporturi sexuale neprotejate in orice moment, favorizand astfel aparitia sarcinii.

Stresul este, asa cum am precizat, unul dintre fenomenele cele mai grave care pot perturba intreaga activitate a organismului. S-a demonstrat stiintific faptul ca acesta influenteaza activitatea hipotalamusului, inhiband numarul hormonilor sexuali feminini sau masculini, responsabili in conceperea unui bebelus. De asemenea, in sange fiecare persoana afectata de stres va avea secretate niveluri crescute de cortizol.

Situatiile stresante pot genera intarzierea menstruatiei si amenoreea in cazul femeilor. Barbatii sunt afectati din punct de vedere sexual, capatand probleme erectile. De asemenea, nivelul testosteronului ar putea fi diminuat, fapt care ar conduce la dereglari hormonale si intarzierea conceperii unui bebelus. Dorinta sexuala a ambilor parteneri de cuplu ar putea fi influentata, cel mai adesea cei doi confruntandu-se cu o perioada de abstinenta sexuala.

In timpul concediului lucrurile ar putea fi schimbate. Stresul ar putea disparea din organism, iar sarcina mult dorita le-ar putea bucura sufletele celor doi mult mai repede. Indiferent de locul pe care si-l vor alege pentru a se recrea este indicat ca partenerii sa stea departe de telefon, laptop sau orice altceva ce i-ar readuce inapoi, in lumea atat de stresanta.

Pentru ca sarcina dorita sa apara mai repede este indicat ca perioada de concediu sa aiba loc in momentul in care femeia se afla in apropierea perioadei fertile. In tot acest timp, ambii parteneri trebuie sa lase frau liber pasiunii si sa se concentreze asupra pozitiilor sexuale care ar favoriza aparitia sarcinii.