Fii un tata bun pentru fiul tau

Fii un tata bun pentru fiul tau

Ca tata, vei fi un model pentru baietelul tau. Ii vei arata ce inseamna sa fii barbat, ce este bine si ce nu este bine sa faca. In functie de implicarea ta se va contura si masculinitatea celui mic. Cand devin tati, barbatii se transforma in cele mai sensibile fiinte, iarta mai usor si invata sa fie mai buni odata cu micutii lor.

 Nu concura – Multi barbati se simt dati la o parte pe masura ce mamele se ocupa de micuti, atunci cand acestia se afla in primii lor ani de viata. In felul acesta si mamele capata toata atentia din partea celor mici. Aceasta este o perioada extrem de dificila, in care de obicei barbatii devin dependenti de serviciu, au aventuri sau devin depedenti de alcool.

Poti sa nu fii acel tip de barbat si sa incerci sa te apropii pe cat este posibil, de copilul tau. Trebuie sa ai curajul sa nu mai reprezinti eroul vietii tale si sa-l lasi pe cel mic sa ocupe centrul universului tau.

Faceti miscare impreuna – Barbatilor le place sa se joace intr-un mod mai activ impreuna cu cei mici, acest lucru fiind foarte important pentru inceputul explorarii lumii de catre pici.

Arata-i celui mic cine esti! Cel mic este in cautatea unei identitati masculine cu care sa se poata identifica, sustin psihologii. Un tata trebuie si va fi foarte activ in sustinerea descoperirii lumii de catre copil. Jucati-va jocuri diverse, incurajeaza-l sa se exprime artistic, cumpara-i un set de Lego si construiti o casa impreuna.

Tatii pot deveni mentori inca de devreme, provocand pe cei mici in variate moduri. De asemenea trebuie sa ii arati micutului tau ca barbatii sunt fiinte umane care au emotii, deoarece copilul trebuie sa vada ca iubesti si ca-ti pasa.

Daca relatia pe care ai avut-o cu tatal tau nu te-a inspirat da devii un tata mai bun, poti invata tot timpul si poti imbunatati. Mai mult decat orice, totul se reduce la conversatie. Te poti inscrie intr-un grup cu tati tineri si puteti invata impreuna prin diferite modalitati, cum sa fiti mai buni, sa va pese si sa fiti puternici.