Frica de scoala

Frica de scoala

0
scolari (www.t-a-t-a.ro)

scolari (www.t-a-t-a.ro)Chiar daca nu multi au experimentat-o, in realitate frica de scoala este un fenomen destul de des intalnit, numarandu-se printre tulburarile psihice ale celor mai mici scolari.

De regula, cei carora le este frica de scoala au nevoie de sprijinul colegilor, profesorilor si mai ales al familiei pentru a reusi sa depaseasca aceste temeri.

Frica de scoala se manifesta cel mai adesea prin teama de a mege la scoala. Daca un copil este relaxat in tot restul timpului si stresat doar atunci cand aude cuvantul scoala va trebui sa intelegi ca in subconstientul sau se petrece ceva.

De regula frica de scoala se manifesta prin refuzul copilului de a merge la scoala, dar si prin anumite stari de rau. Copilul acuza dureri de stomac, de cap, plange, are ameteli, tremura, are varsaturi sau eruptii cutanate, dar si migrene.

Frica de scoala se datoreaza mai multor cauze. Cele mai frecvente sunt:

  • teama separarii de parinti;
  • teama ca nu va face fata cerintelor scolare;
  • teama de a nu se incadra in colectiv;
  • diferente de rasa, limba, nationalitate.

In cazul in care observi ca copilul tau trece prin astfel de stari este indicat sa te prezinti la medic pentru a depista din timp problema si pentru vindecarea acestei temeri.