Masajul in sarcina

Masajul in sarcina

0
masaj (www.umamma.ie)

masaj (www.umamma.ie)Cu toate ca esti bucuroasa ca vei aduce pe lume bebelusul la care ai visat atata timp, in realitate problemele din timpul sarcinii sunt destul de dese si neplacute, dar pot fi ameliorate cu ajutorul unui masaj.

Masajul in timpul sarcinii este permis si chiar recomandat de catre medici, insa incepand din trimestrul al doilea de sarcina. De aceea, fie ca mergi la un salon de masaj, fie ca iti rogi partenerul sa iti faca masaj, in realitate este destul de binevenit atat pentru tine, cat si pentru bebelus. Orice stare de bine prin care trece mama in timpul sarcinii este transmisa fatului, relaxandu-se deopotriva.

Pentru masaj este indicat sa ai la indemana ulei de masaj in asa fel incat mainile sa poata aluneca mai usor pe suprafata intregului corp.

Tot mai multe gravide acuza dureri lombare greu de suportat. Totul se datoreaza greutatii tot mai crescute a corpului si burticii. De aceea incearca masajul pentru a scapa de aceste dureri. Cu miscari scurte, fara a apasa prea mult aceasta zona iti vei putea destinde muschii si te vei putea simti mult mai bine.

In acelasi mod este indicat sa se maseze zona mainilor si picioarelor intrucat mai ales in ultimul trimestru de sarcina la nivelul lor apar edeme musculare care pot provoca dureri destul de intense.

Nu uita nici de burtica – masajul acesteia il ajuta pe cel mic sa simta apropierea ambilor parinti.

Articole similare