Fricile femeilor insarcinate

Fricile femeilor insarcinate

Relaxeaza-te! Medicii sustin ca cele mai multe frici sunt superficiale si ca gravidele nu au de ce sa se teama. Este natural sa-ti faci griji in timpul sarcinii, pana la urma toata aceasta poveste este ceva nou in viata ta, neprevizibil si iti doresti cu ardoare sa iasa totul perfect.

Ghici ce? De obicei totul iese bine pana la final. Iata mai jos lucrurile adevarate legat de temerile pe care le traiesti. Citeste si relaxeaza-te!

Teama: Voi pierde sarcina.

Relaxeaza-te: Nu este probabil. Doar 20% dintre sarcini se finalizeaza cu pierderea fatului, dupa cum sustin medicii. De asemenea, majoritatea sarcinilor se pierd in primele saptamani, atunci cand nici nu ai aflat deja daca esti insarcinata sau nu.

Dupa ce se identifica bataile inimii, sansele sa pierzi sarcina scad cu 5%. De asemenea sansele sa ai o a doua sarcina pierduta sunt de 3% si de aici se naste intrebarea „Ce cauzeaza un avort spontan”? De cele mai multe ori are legatura cu o anormalitate cromozomala care ii incetineste dezvoltarea fatului, iar pierderea sarcinii este inevitabila. Nimic nu tine de tine, de ce ai facut sau ce poti face, insa poti scadea acest risc prin renuntarea la fumat, la consumul de alcool si de cofeina.

Teama: Greturile de dimineata sunt groaznice – bebe nu primeste suficienti nutrienti!

Relaxeaza-te: Fatul are aceasta capacitate de-a absorbi toti nutrientii care ii revin, asadar chiar daca traiesti numai cu biscuiti si suc de fructe, nu ar trebui sa te ingrijorezi. Daca nu esti in punctul in care greturile iti provoaca deshidratare severa, greturile de dimineata nu vor dezafecta echilibrul nutritional al celui mic.

Asigura-te ca iei toate vitaminele prenatale si ca faci totul bine, dupa cum ai fost sfatuita de catre medic. Mananca portii mici de mancare, pentru ca sistemul digestiv sa nu primeasca o „lovitura”. Daca mananci mai des te va ajuta sa nu ramai cu stomacul gol – deoarece atunci starea de greata se accentueaza si mai mult.

Daca totusi vomiti de multe ori pe zi, medicul iti va prescrie medicamente permise in sarcina care iti vor veni in ajutor, cel putin pana in saptamana 16 de sarcina, cand simptomele ar trebui sa se amelioreze considerabil. De asemenea, curios este ca aceasta este si perioada cand cel mic trebuie sa inceapa sa castige in greutate mai mult, asadar natura le aseaza intotdeauna bine.

Teama: Nu mananc ce trebuie si ii fac rau copilului.

Relaxeaza-te: Femeile simt o presiune teribila legat de momentul sarcinii si isi fac griji pentru orice lucru pe care nu il simt a fi „cum trebuie”. Pe langa chestiunea generala legata de a manca sanatos si de a-ti lua vitaminele prenatale, femeile insarcinate isi pun des intrebarea „Este oare in ordine?”

sursa foto: naturalmentions.com