Fuga adolescentului de acasa

Fuga adolescentului de acasa

Adolescenta

adolescent-2

Picture 1 of 2

Fiecare adolescent se confrunta macar odata in viata cu dorinta de a fugi de acasa. Fie ca isi doreste sa ramana la un prieten, fie sa plece la munte fara ca parintii sa stie – toate reprezinta modalitati de exprimare a acestei dorinte de a fi singur si de a scapa de ocrotirea parinteasca exagerata.

Iata de ce adolescentul alege sa fuga de acasa:

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:
  • In familie apar situatii tensionate, certuri, batai, scandaluri violente;
  • Parintii sunt la un pas de divort;
  • Parintii sunt plecati la munca in strainatate, iar adolescentii sunt lasati in grija bunicilor sau a rudelor mai apropiate;
  • Adolescentul a fost victima unui viol sau abuz sexual, fizic sau psihic din partea familiei;
  • Parintii consuma droguri sau alcool;
  • Adolescentul este dependent de droguri sau alcool;
  • Adolescentul este indragostit si doreste sa petreaca cat mai mult timp cu persoana iubita.

Fuga de acasa a adolescentului se poate transforma intr-o modalitate de eliberare de stresul si presiunea familiala. In cazul in care adolescentul ia o astfel de decizie este posibil sa isi fi gasit un job din care sa isi poata sustina existenta.

Dragostea fata de partener ii determina pe tot mai multi dintre adolescenti sa fuga de acasa si sa locuiasca impreuna cu persoana iubita. Un asemenea caz este posibil atunci cand parintii nu sunt de acord cu persoana de care este indragostit sau de teama de a nu fi certati de catre parinti referitor la decizia luata.

Anturajul poate deveni un factor la fel de important care il poate determina pe adolescent sa rupa toate legaturile cu familia. Si este cu atat mai periculos cu cat tot mai multi dintre prietenii sai sunt dependenti de droguri sau alcool.

Fuga de acasa reprezinta o ruptura fata de familie,o modalitate de exprimare a temerii sale, a repulsiei fata de comportamentul parintilor sau a rudelor apropiate. In cazul in care parintii il doresc inapoi acasa trebuie sa i se adreseze asemenea unui om matur care poate intelege toate neajunsurile vietii. Mersul impreuna cu parintii la psiholog poate reprezenta una dintre solutiile cele mai eficiente.
Foto: http://upload.wikimedia.org / http://www.cdphe.state.co.us
Fara comentarii

Lasa un comentariu