Fumatoarele risca sa nasca bebelusi cu diformitati

Fumatoarele risca sa nasca bebelusi cu diformitati

0

Femeile care fumeaza cand sunt insarcinate risca sa nasca bebelusi cu diformitati, intre care se numara si lipsa anumitor membre.

Oamenii de stiinta au examinat 172 de studii publicate in ultimii 50 de ani pentru a vededa exact care este efectul fumatului asupra nou-nascutilor, informeaza DailyMail.

Ei au descoperit ca tigarile sporesc cu 26% sansele ca mama sa aduca pe lume un copil cu diformitati.

Micutii erau cu 28% mai predispusi sa aiba boala piciorului stramb sau labioschizis (buza de iepure) si cu 33% mai vulnerabili in fata posibilelor malformatii craniene.

Fumatul creste cu 50% riscul ca micutii sa aiba o afectiune rara numita gastroschisis, din pricina careia portiuni din stomac si intestine ies la iveala prin piele.

Studiul a urmarit 174,000 de cazuri de malformatii si a fost publicat in “The Journal of Human Reproduction”. In ciuda avertismentelor privitoare la pericolele fumatului in timpul sarcinii, 17% din femeile din Anglia, si 45% din cele cu varste mai mici de 20 de ani, continua sa fumeze.

Allan Hackshaw, profesor doctor la University College din Londra sustine ca, desi oamenii cred ca un numar mic de femei fumeaza cand sunt gravide, cifrele indica o cu totul alta realitate. “Fumatul constituie o problema majora si se poate solda cu avort, greutate mica la nastere si nastere prematura.

” Medicii continua prin a spune ca femeile trebuie sa se lase de fumat cu ceva timp inainte de a concepe pentru a se asigura ca micutul va fi sanatos. “Nu este suficient sa te lasi atunci cand afli ca esti gravida. S-ar putea sa fie deja prea tarziu”, spun doctorii.

Articole similare

0