Functiile vitale ale bebelusului prematur

Functiile vitale ale bebelusului prematur

nou nascut (www.dimensionguide.com)

nou nascut (www.dimensionguide.com)Nasterea unui bebelus prematur necesita o mare atentie din partea celor din jur. Cel mai mic membru al familiei se va obisnui cu greu sa faca fata noilor cerinte ale mediului exterior. Cu siguranta, in burtica mamei ii era mult mai confortabil.

Din punct de vedere organic, bebelusul prematur nu este inca complet dezvoltat, organele interne ale acestuia fiind extrem de fragile. De aceea, noi, adultii va trebui sa invatam cum anume sa ii acordam sprijinul de care are nevoie pentru a supravietui.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Din punct de vedere respirator, cel mic va fi cel mai afectat. Nu va putea respira asemenea celorlalti bebelusi nascuti la termen, plamanul sau nefiind inca complet dezvoltat. Asadar, functia respiratorie a organismului sau nu va functiona atat de bine incat sa ii permita sa preia oxigenul din aer si sa elimine dioxidul de carbon.

Inima acestuia, desi destul de mica va trebui sa faca fata noilor cerinte ale mediului. Ca urmare a unei incorecte functionari pulmonare, inima isi va modifica si ea capacitatea de a functiona, generand hipertensiune sau chiar insuficienta cardiaca.

Ficatul nu va putea sintetiza substantele necesare cresterii si dezvoltarii fiind inca imatur. De aceea, nu isi va putea face functia de „bucatar al organismului”.

Sistemul digestiv – si el destul de imatur nu va putea exersa functia de nutritie a bebelusului. Asa ca, bebelusul prematur va fi hranit prin gavaj sau prin administrarea intravenoasa a unor solutii nutritionale.

Rinichii – inca insuficient dezvoltati, nu vor putea ajuta la eliminarea apei din organism. De aceea, acestor bebelusi li se vor administra medicamente necesare generarii acestei functii vitale a organismului.

Pielea, destul de subtire determina o temperatura scazuta in organism, dar si pierderea unei cantitati destul de mari de apa.

Vasele de sange sunt destul de plapande si nu vor permite o buna circulatie a sangelui prin organism, acestea rupandu-se destul de des. Si medicatia intravenoasa va fi destul de greu de realizat.

Creierul, inca insuficient dezvoltat isi va capata functiile obligatorii pe parcurs in urma efectuarii unor terapii de catre specialisti, dar si de catre parinti.

De aceea, ingrijirea nou-nascutului prematur devine obligatorie pentru parinti, acestia avand nevoie de o protectie mai accentuata din partea celor dragi decat un bebelus nascut la termen.
Articole similare

Fara comentarii

Lasa un comentariu