Pestele si creierul bebelusului

Pestele si creierul bebelusului

0
pestele (http://msglaze.typepad.com)

pestele (http://msglaze.typepad.com)De cele mai multe ori in timpul sarcinii, s-ar putea sa fii sfatuita de catre medici sa te alimentezi cu cantitati destul de mari de fructe si legume, dar si de lactate, carne si peste. Stim cu totii ca un consum mai ridicat de peste nu poate fi decat sanatos pentru fiecare dintre noi.

In timpul sarcinii, pestele va ajuta la dezvoltarea creierului bebelusului, reusind sa formeze celulele nervoase ale acestuia, dar si capacitati intelectuale de invidiat, mai tarziu.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Potrivit studiilor, bebelusii a caror mame au avut un consum mai ridicat de peste in timpul sarcinii, au un nivel de dezvoltare cognitiva mai accentuat decat bebelusii a caror mame au refuzat sa consume o astfel de carne.

Cu toate acestea, un nivel crescut de mercur din peste ii poate afecta pe cei mici. De aceea, incercati sa consumati peste cu o compozitie scazuta in mercur intrucat poate crea efecte adverse atat asupra mamei, cat si asupra bebelusilor.

Potrivit studiilor, daca pestele are un continut ridicat de mercur, acesta poate deveni contraindicat in sarcina, in consumul gravidei, daunand grav sanatatii celui mic. Cu toate acestea, cantitatea sporita de acizi grasi omega 3 polisaturati au o contributie benefica asupra creierului.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 341 de femei aflate in trimestrul doi de sarcina, iar ulterior specialistii au analizat functiile cognitive ale acestor bebelusi ajunsi la varsta de 3 anisori. Femeile avute in vedere au consumat saptamanal minim o portie de peste. Asa ca, dupa test a rezultat ca daca acestea au consumat peste cu un nivel mai mare de mercur, rezultatele cognitive ale copiilor ajunsi la varsta de 3 ani au fost sub asteptari, pe cand cele care au consumat peste cu o compozitie mai mica de mercur au avut rezultate destul de inalte la analiza bebelusilor lor.

Asa ca, un consum ridicat de peste va putea crea niste rezultate spectaculoase pentru marirea IQ-ului bebelusului de mai tarziu. Iar in ceea ce priveste nivelul de mercur, acesta va putea fi calculat de catre mame, printr-o scurta informare despre compozitia pestelui pe care doreste sa il consume.
Fara comentarii

Lasa un comentariu