Gingiile, responsabile de infertilitate

Gingiile, responsabile de infertilitate

la stomatolog (www.cronicadeiasi.ro)

la stomatolog (www.cronicadeiasi.ro)Chiar daca ti-ai efectuat deja analizele obligatorii mai inainte de a incerca sa ramai insarcinata este indicat sa nu uiti de vizita la stomatolog pentru a-ti verifica gingiile si sanatatea orala.

Potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii australieni s-a ajuns la concluzia ca afectiunile la nivelul gingiilor si o sanatate orala precara amana momentul conceptiei, in acest fel neputand ramane insarcinata la fel de usor.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Studiul a fost efectuat pe un esantion format din 3400 de femei cu probleme dentare. De aici a reiesit clar ca sanatatea orala si afectiunile la nivelul gingiilor amana destul de mult momentul unei sarcini, la fel ca si obezitatea.

In mod normal, o femeie ajunsa la maturitate are nevoie de cinci luni de incercari pentru a ramane insarcinata, insa in cazul unor afectiuni la nivelul gingiilor tot acest timp se va prelungi cu inca doua-trei luni.

Gingivita netratata la timp creaza o boala parodontala, ceea ce inseamna aparitia unei inflamatii la nivelul gingiilor si retragerea tesuturilor de sustinere a dintilor. In acest mod, bacteriile vor patrunde destul de usor intrucat osul alveolar ramane descoperit.

De aici si pana la prezenta unor probleme de fertilitate nu mai este decat un pas. In plus, in acest mod pacientii se vor putea imbolnavi de diabet sau de boli cardiace.
Fara comentarii

Lasa un comentariu