Guma de mestecat si reluarea tranzitului intestinal dupa cezariana

Guma de mestecat si reluarea tranzitului intestinal dupa cezariana

0
guma de mestecat (www.nutritionistcluj.ro)

guma de mestecat (www.nutritionistcluj.ro)Chiar daca ne este destul de greu sa credem, guma de mestecat se poate transforma intr-un aliment miraculos imediat dupa operatia prin cezariana. Potrivit unor studii egiptene s-a putut demonstra ca recuperarea dupa cezariana va fi mai usoara daca pacienta va folosi guma de mestecat. Intreaga activitate intestinala va fi mai usor reluata odata cu mestecarea acesteia.

Dupa orice operatie, fiecare pacient va avea o activitate intestinala destul de lenta. Si dupa cezariana, intestinele se afla intr-o stare destul de lenta pentru circa 24 de ore. In toata aceasta perioada li se va interzice cu desavarsire consumul de alimente sau bauturi. In acest timp, proaspetele mamici se vor putea confrunta cu o stare de constipatie, care le poate inrautati situatia sau le poate continua sederea in maternitate.

Potrivit egiptenilor guma de mestecat va grabi tranzitul intestinal, fiind o solutie ieftina si la indemana oricui. De asemenea, daca vom mesteca guma de mestecat imediat dupa operatie nu ne vom confrunta nici cu perioade de balonare sau constipatie.

Potrivit specialistilor, o alta solutie ar fi o perioada de miscare. De aceea, medicii recomanda pacientelor sa se ridice cat mai rapid din pat si sa se miste, fie pana si la sala de copii. Cu toate acestea, rezultatele apar destul de tarziu, dupa circa 24 de ore, spre deosebire de guma de mestecat care poate regla tranzitul intestinal in circa 15 ore.

De asemenea, durata spitalizarii va fi mai redusa pentru mamicile care mesteca guma de mestecat cu circa 10-15 ore. Potrivit cercetarilor, cele care mesteca guma de mestecat vor sta internate circa 48 de ore, pe cand celelalte vor sta circa 72 de ore.

De asemenea, pentru a deveni o solutie viabila, cercetatorii recomanda sa mestecam guma de mestecat din doua in doua ore.  Daca mai adaugam si miscarea de dupa operatie si o alimentatie destul de usoara, vom avea sanse de reusita cat mai sigure.

Articole similare