Hamul pentru bebeluși, bun pentru a învăța primii pași, dar și pentru...

Hamul pentru bebeluși, bun pentru a învăța primii pași, dar și pentru a supraveghea copilul în aglomerație?

Mulți părinți folosesc un ham bebe pentru copilul lor, mai ales în locuri în care există mari aglomerații. Acest ham bebe, pe care, la vremea lor, alți părinți l-au evitat pentru copiii lor, pentru ca aceștia să învețe singuri să meargă, chiar dacă asta ar însemna că ar putea și să cadă. Unii folosesc acest ham bebe nu doar pentru copiii care învață să facă primii pași și pentru a-i ajuta, ci și pentru copiii care deja știu să meargă.

 

În privința primilor, a celor care vor să-și ajute copilul să facă primii pași în siguranță, majoritatea părerilor coincid: este un ajutor foarte bun un ham bebe. Părinții care așteaptă să fie martori la primii pași ai copilului vor să fie pregătiți cum se cuvine pentru noua etapă. Un ham bebe este soluția ideală pentru a evita accidentele neplăcute și care ajută la supravegherea permanentă a bebelușilor în timpul plimbărilor. Totul cu condiția ca hamul să fie ales corect. Conformația sa este foarte importantă atunci când este ales un ham bebe. Atunci când bebelușul învață să meargă are nevoie de un ham care să-i susțină bazinul. Cu toate acestea, un model care oferă și o bună acoperire pentru piept și acționează sub forma unei forțe pe umerii copilului, fixând centura scapulară poate fi mult mai ergonomic. Este recomandat ca în perioada de creștere să nu acționeze asupra bazinului, pentru că apare riscul unei deformații. 

 

Părerile în privința celor din urmă sunt, însă, împărțite. E normal să folosești un ham bebe pentru copii atunci când aceștia sunt la vârsta la care deja merg pe propriile picioare și încep să descopere mediul înconjurător? Unii susțin că îl folosesc pentru a evita ca cel mic să se rătăcească.

 

Cei care folosesc un ham bebe pentru a-și ține copilul aproape, în zone foarte aglomerate, fără riscul de a-l pierde, acceptă criticile celorlalți părinți. De ce nu îi iau pe cei mici de mână? Nu e același lucru, susțin aceștia. Copiii au mai multă mobilitate într-un ham bebe, decât dacă e lipit de mâna părintelui. Alții susțin că au copii atât de energici și de agitați, încât aceștia nu stau o clipă locului și le-ar fi imposibil să-i păstreze alături ținuți de mână. Într-un mall sau într-o piață, la o plimbare printr-o zonă intens circulată, sunt atât de multe locuri prin care un copil mic s-ar putea ușor rătăci printre picioarele celorlalți oameni.

 

Alții susțin, însă, că folosirea unui ham de bebe pentru un copil care deja poate merge singur este umilitor și poate lăsa sechele asupra subconștientului acestuia. Indiferent cât de elastică e cureaua hamului și cât de liber s-ar simți copilul în ea, mai adaugă aceștia. Mai ales dacă acest lucru se face fără acordul celui mic.

 

Tu ce părere ai? Ar trebui ca un ham bebe să fie folosit doar în perioada în care copilul învață să meargă sau e ok și după această vârstă, dacă situația o impune?

Articole similare