Hemoroizii, clasica neplacere

Hemoroizii, clasica neplacere

Hemoroizii sunt vene varicoase care apar in zona rectala. Acestia sunt deseori durerosi si iti dau mancarimi iar uneori pot cauza sangerare in timpul scaunului. De ce au gravidele si mamicele aceasta predispozitie catre hemoroizi si ce poti face pentru a ocoli aceasta problmea? Afla de mai jos.

Uterul tau in crestere pune presiune pe zona pelviana si pe vena cava (principala vena care este situata pe partea dreapta a corpului si care transporta sangele din zona membrelor inferioare). Aceasta presiune poate incetini circuitul sangelui, ceea ce pune, din nou, presiune pe venele uterului.

In completare, sarcina creste secretia de progesteron, ceea ce provoaca relaxarea venelor, astfel ca se vor umfla mult mai rapid. Progesteronul contribuie si la constipatie, incetinind tractul intestinal. Constipatia conduce de cele mai multe ori la aparitia hemoroizilor.

Ce poti face?

  • Aplica gheata pe zona afectata, de cateva ori pe zi. Gheata ajuta la scaderea inflamatiei si disconfortului;
  • Bai de sezut in apa rece. Acestea sunt indicate a fi facute de cateva ori pe zi pentru cate zece minute;
  • Incearca sa alternezi tratamente reci si calde. Poti incepe cu pachetele de gheata, fiind urmat de o baie de sezut in apa calduta;
  • Dupa fiecare scaun, incearca sa folosesti bideul in locul hartiei igienice;
  • Daca folosesti hartie igienica, incearca sa cumperi un model foarte delicat care nu cauzeaza iritatii, sunt incolore si inodore;
  • Intreaba-ti medicul despre un unguient cu efect anestezic; exista multe produse pe piata care se adreseaza acestei afectiuni, dar este bine sa consulti medicul inainte de alege varianta care crezi ca este buna pentru tine.