Arzi de nerabdare. Esti insarcinata sau nu?

Arzi de nerabdare. Esti insarcinata sau nu?

0

Cat de devreme poti incerca un test de sarcina pentru a nu fi prea devreme? Atunci cand doresti sa ramai insarcinata, este greu sa rezisti prea mult timp fara sa-ti faci testul de sarcina. Unele teste sunt foarte precise si pot detecta hormonul sarcinii inca din primele zile de intarziere a ciclului menstrual.

Daca faci testul cu cateva zile inainte de venirea ciclului menstrual este posibil sa obtii un rezultat negativ. In acest caz este indicat sa astepti cateva zile dupa ce ar trebui sa-ti vina menstra si apoi sa repeti testul. Majoritatea testelor devin acurate la o saptamana dupa data in care trebuia sa-ti vina menstruatia si este indicat sa le faci dimineata, cu prima urina, deoarece contine cel mai inalt nivel de Hcg.

Sarcina peste menstruatie?

Nu este posibil sa ai menstruatie si in acelasi timp sa fii insarcinata dar exista sanse sa confunzi sangerarea implantarii cu o menstra. La sapte zile dupa conceptie, embionul se implanteaza in peretele uterin si poate cauza sangerare. Aceasta este mai scurta in durata decat o menstra obisnuita, dar poate fi greu de sustinut daca esti insarcinata. Daca esti nesigura mai repeta testul intr-o saptamana, pentru un rezultat clar. Daca sangerarea este abundenta, suna medicul de urgenta!

Cea mai buna perioada pentru conceptie

In mod cert exista o perioada favorabila pentru conceptie, in cadrul unei luni. Deoarece sperma traieste intre trei si cinci zile, conceptia are mai multe sanse sa se intample la cateva zile dupa ovulatie. Majoritatea femeilor ovuleaza la mijlocul perioadei mentruale, asadar daca ai un ciclu de 28 de zile, intre ziua 14 si 18 te afli in perioada fertila.

Fiecare femeie este unica, la fel este si organismul sau, de aceea daca urmaresti lungimea ciclului menstrual vei stii cand are loc ovulatia. Medicii recomanda sa ai contact sexual in fiecare zi din perioada fertila, char daca poate parea dificil.

Cum stii daca ovulezi?

Exista cateva cai, trebuie doar sa fii foarte atenta. Vei observa ca secretia se modifica, atat in consistenta cat si in culoare (asemanadu-se cu albusul de ou). Unele femei simt o durere in zona pelviana in timpul ovulatiei.

Daca iti este greu sa descifrezi semnele pe care le transmite corpul tau, te poti baza pe testele de ovulatie care exista in farmacii. Acestea detecteaza inregistrarea unui val al hormonului luteinizant, care apare la 36 de ore de la ovulatie. Asta inseamna ca poti face sex atunci cand testul indica pozitiv, pentru a-i oferi timp spermei sa patrunda in tubul uterin. Pretul pentru un astfel de test incepe de la 16 lei.

Articole similare