Hranirea bebelusului cu biberonul poate conduce la obezitate

Hranirea bebelusului cu biberonul poate conduce la obezitate

0
biberon

biberon

Picture 1 of 2

Potrivit unui studiu publicat destul de recent, unul din cinci bebelusi hraniti cu biberonul sufera de obezitate.

Cercetatorii americani au incercat sa evidentieze ca o pondere destul de mare dintre bebelusii care se hranesc cu ajutorul biberonului pot suferi de obezitate. Statisticile au fost efectuate pe un numar de 6750 de copii dub SUA.

Potrivit specialistilor, in cazul in care bebelusii vor continua sa se hraneasca cu biberonul dupa varsta de doi anisori acestia vor putea ajunge obezi, generandu-se astfel grave probleme metabolice. La rezultatul testarii s-a ajuns potrivit calculului numarului de calorii continut de biberon – la caloriile corespunzatoare celor 250 ml de lapte se vor mai adauga inca 150 de calorii datorita proprietatilor biberonului.

Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca in astfel de cazuri numarul bebelusilor obezi ar putea deveni insemnat. Mai mult de 20% dintre copiii ar putea deveni obezi pana la implinirea varstei de cinci anisori, o statistica ingrijoratoare mai ales daca se tine cont de afectiunile generate de aceasta dereglare metabolica.

Hranirea cu biberonul prezinta avantajul ca este extrem de facila in orice situatie, putand fi practicata cu usurinta atat de catre mamici, cat si de catre bebelusi. De aceea, tot mai multi parinti accepta sa isi hraneasca bebelusul cu biberonul pana la varsta de cinci-sase anisori, intr-un cuvant pana atunci cand va trebui sa mearga la scoala – lucru absolut gresit daca ne gandim la efectele adverse generate de aceasta practica.

 

Foto: http://www.utilecopii.ro / http://www.doctorionline.ro