Iaurtul fara grasimi consumat in sarcina creste riscul de astm la copii

Iaurtul fara grasimi consumat in sarcina creste riscul de astm la copii

0
femeie mananca iaurt

femeie-mananca-iaurt

Picture 1 of 2

Iaurtul fara grasimi consumat in timpul sarcinii poate determina nasterea unui copil bolnav de astm.

Un studiu destul de recent realizat a aratat ca iaurtul fara grasimi, cunoscut drept dietetic consumat in timpul sarcinii creste riscul cu peste 50% de nastere a unui copil bolnav de astm.

La o astfel de concluzie au ajuns mai multi cercetatori din cadrul Harvard School of Public Health care au considerat ca iaurtul fara grasimi, neavand acizi grasi poate determina astm la copiii nascuti de catre mamele consumatoare. Tot ei considera ca prezenta alergiilor la copiii poate avea drept cauza consumul iaurtului fara grasimi de catre mama in timpul sarcinii.

Explicatia studiului este aparent simpla. Fiecare dintre noi cunoastem ca acizii grasi au un rol destul de evident in sporirea imunitatii organismului fiecarui copil. Studiul a fost realizat pe un esantion de 70.000 de gravide care consumau in fiecare zi iaurt fara grasimi. Riscul de a da nastere unui copil bolnav de astm este destul de mare intrucat sistemul imunitar al copilului aflat in burtica mamei este mult mai scazut decat normal.

Astmul face parte din categoria afectiunilor cele mai des intalnite in lume, afectand sistemul respirator al copilului sau adultului, fiind o afectiune destul de greu tratabila.

Foto: http://instantbacterialvaginosistreatment.com / http://blogs.phillymag.com