Clomifenul – medicamentul infertilitatii

Clomifenul – medicamentul infertilitatii

0
infertilitate

infertilitate

Picture 1 of 2

Tratarea infertilitatii reprezinta un element destul de greu de realizat. Cu toate acestea Clomifenul face parte din categoria medicamentelor care poate ajuta cuplurile in tratarea infertilitatii.

Atunci cand diagnosticul de infertilitate este deja pus de catre medicii specialisti, cuplul dornic de a avea un copil va trebui sa aleaga si sa se decida asupra unei metode de tratament. Fie va apela la tehnicile moderne de fertilizare in vitro, fie la dozari hormonale ori pur si simplu la interventii chirurgicale, acestia vor trebui sa isi aleaga metoda de tratament care li se potriveste.

Clomifenul face parte din categoria medicamentelor care trateaza infertilitatea, ajutand astfel la stimularea ovarelor in vederea producerii unui numar mai mare de foliculi lunar in asa fel incat organismul sa poata trece mai usor prin perioada fertila.

Cu alte cuvinte, Clomifenul ajuta femeile care se confrunta cu un nivel scazut de estrogen in organism, stimuland in acest fel organismul sa produca ovule mature si in acest fel sa redevina fertil. Cu toate acestea, Clomifenul nu poate trata infertilitatea atunci cand femeia se confrunta cu anumite malformatii la nivelul organelor de reproducere. Acesta reprezinta un tratament ajutator in vederea reglarii menstruatiei, a tratarii ovarelor polichistice sau a aparitiei ovulatiei in organism. Tot el reprezinta un supliment medicamentos de baza atunci cand cuplurile apeleaza la tehnicile de fertilizare in vitro, sporind astfel sansele de a ramane insarcinata.

Prescrierea Clomifenului se face de catre medicul specialist, doza recomandata de catre acesta trebuind a fi luata abia dupa efectuarea investigatiilor de specialitate. In cazul in care infertilitatea persista pentru o perioada de mai bine de sase luni de la administrare este indicat sa va adresati medicului in vederea prescrierii unui alt tratament alternativ pentru tratarea infertilitatii.

Ametelile, starea de varsaturi, de greata, sensibilitatea crescuta la nivelul sanilor, cefalee reprezinta cateva dintre efectele adverse ale administrarii Clomifenului, simptome de cele mai multe ori asociate cu aparitia unei sarcini.

Foto: http://www.singingthroughtherain.net / http://info.spectracell.com