Iepure in aspic, cu legume

Iepure in aspic, cu legume

O reteta numai buna de impresionat musafirii, dar nu chiar atat de greu de facut precum pare. Ce spui de un iepure in aspic, cu legume?

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Ingrediente:

  • 1/2 iepure
  • 4 morcovi
  • 1 telina
  • 3 oua
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 2 plicuri gelatina

 

  1.  Se taie carnea de iepure in bucati cat mai mici. Se spala si se curata legumele, in afara de usturoi, si se pun intr-o oala mare. Se toarna apa peste ele, cat sa le acopere. Se adauga sare, apoi se lasa la fiert, spumand din cand in cand, pana cand apa scade la jumatate.
  2. Se scot ingredientele, iar carnea se curata de pe oase. Separat se face un mujdei de usturoi, care se adauga in zeama lasata in oala, dar dupa ce aceasta s-a racit. Se adauga in vas si praful de gelatina, urmarind instructiunile de pe plic. Se mai lasa un timp, ca sa se dizolve gelatina (20-30 de minute).
  3. Se amesteca zeama cu ajutorul unei linguri si se strecoara printr-o strecuratoare mare, in care ai pus si un tifon. Se strecoara de trei-patru ori la rand, pana ce se obtine un lichid limpede.
  4. Separat, se fierb ouale, tari, apoi se curata si se aleg albusurile, care se taie felii. Se pregateste vasul pentru aspic (poate fi ceramic sau o tava de chec). Se pun in vas felii de albus, bete de morcovi si de telina, se asaza carnea, fasii, impartita in mod egal pe toata suprafata tavii. Se toarna zeama incet peste ele, se acopera cu o folie (celofan) si se da tava la frigider. Se scoate peste 24 de ore, cand ar trebui sa fie tare. Se decoreaza cu piper rosu si verdeata, iar la masa se aduce, pentru servire, si hrean ras, cu otet.

Mai multe retete delicioase pe hobbybucatar.ro




Fara comentarii

Lasa un comentariu