II dam bani celui mic?

II dam bani celui mic?

0
copil bani (http://gallery.hd.org)

copil bani (http://gallery.hd.org)A da bani de buzunar copilului tau poate reprezenta o adevarata dilema pentru tine, in calitate de parinte. Nu stii cum sa procedezi, daca este bine sa faci un asemenea lucru, daca nu cumva gresesti si daca cel mic va reactiona in mod corect cu cativa banuti in plus in buzunar.

Banii de buzunar pot fi dati, desigur, copilului tau fara teama de-abia dupa ce esti sigura de faptul ca micutul stie care le este valoarea pentru a nu-i epuiza fara rost. Asadar, mai inante de a inmana celui mic o suma de bani incearca sa il inveti cateva lucruri esentiale de-ale socotitului pentru a nu-i pierde din prima pe o micuta guma de mestecat.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Imediat dupa ce ii vei da prima suma de bani incearca sa il urmaresti si sa observi pe ce anume ii cheltuie. Cu toate acestea, nu exagera cu sume imense la inceput intrucat celui mic ii sunt necesari cativa lei pentru dulciuri si bomboane. Dupa varsta de 14 ani copilul tau incepe sa intre intr-o alta etapa a vietii si  o suma de bani mai consistenta i-ar prinde bine. Isi va putea achizitiona laptopu-ul dorit sau jeansii preferati, bineinteles „de firma”.

Putand fi adesea influentat de cercul sau de prieteni s-ar putea ca pretentiile sale sa creasca de la o zi la alta. De aceea, este indicat sa ai o discutie cat mai sincera cu copilul tau si sa ii explici care sunt veniturile si cheltuielile familiei. Sigur te va intelege. Daca iti face reprosuri de genul „prietenii mei au masina la 18 ani”, nu uita sa il lamuresti ca astfel de lucruri se pot face cu calm si sa ii ceri sa te ajute, cu mai putina cheltuiala, eventual sa stranga sumele de bani date de catre tine pentru a cladi ceva maret impreuna, poate chiar o  masina. Dar totul depinde de venituri, nu uita! Asa ca, nu ii promite cine stie ce lucruri exorbitante pe care stii ca nu i le poti darui intrucat se poate simti destul de dezamagit.

Daca te gandesti totusi sa ii dai celui mic cate o retributie stabilita de dinainte pentru fiecare nota de 10 adusa acasa sau pentru a te ajuta in menajul camerei sale, este o mare greseala. Cel mic ar trebui educat un pic diferit. Asa ca, incearca sa ii explici ca o nota mare la scoala inseamna un pas inainte pentru o cariera care ii va asigura succesul, iar menajul din camera sa reprezinta un lucru absolut normal pentru orice copil de varsta sa.

Daca meseria sau situatia familiala sunt de asa natura incat sa nu iti permita sa ii fii alaturi in toate clipele frumoase nu trebuie sa fii atent cu acesta oferindu-i de fiecare data cate o suma de bani. Nu uita ca dragostea nu poate fi cumparata cu valoarea nici unei monede, asa ca incearca sa ii demonstrezi dragostea ta in timpul putin pe care il aveti la dispozitie impreuna. Va fi mult mai mutumit…!

Asa ca, nu te aventura in a-i da copilului tau sume exagerate, dar nici nu ii interzice astfel de mofturi. Vine o zi in care vei fi nevoita sa ii asiguri acestuia o suma nu prea mare, dar sigura, in fiecare zi.
Fara comentarii

Lasa un comentariu