Incearca sa nu-l rasfeti prea tare!

Incearca sa nu-l rasfeti prea tare!

0
bebelus rasfat mama (http://michgal18.files.wordpress.com)

bebelus rasfat mama (http://michgal18.files.wordpress.com)Dragostea imensa pe care i-o purtati copilului dumneavoastra va copleseste uneori si simtiti ca doriti sa-i oferiti totul, insa parca nimic nu este de ajuns pentru a face dovada sentimentelor dumneavostra nemarginite ?

Cu siguranta ca cei dragi, care va inconjoara gandesc la fel si iau aceeasi atitudine: ii permit copilului sau copiilor dumneavoastra sa faca tot ce isi doresc. Acest lucru este sau va fi in defavoarea dumneavoastra la un moment dat, pentru ca va fi greu mai tarziu sa-i schimbati placerile, obisnuintele, fie ele gresite sau nu. Ii va fi foarte dificil sa priceapa de ce i-ati ingaduit totul pana acum, iar de acum incolo se vor schimba lucrurile. De aceea trebuie sa fiti putin mai ferma, mai hotarata in deciziile pe care le luati in educarea copilului, indiferent daca vi se pare ca nu ii veti lasa libertatea de a actiona dupa bunul plac. Nu exagerati totusi cu severitatea, analizati inainte ce este permis si ce este interzis unui copil sa faca.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Timpul, stresul, oboseala sunt cele care ne mai determina uneori sa nu ne luam in seama copilul, sa nu-l ascultam atunci cand are nevoie sau sa nu-l supravegheam cand face vreo boacana. Toti acesti factori care ne perturba viata pun stapanire asupra noastra, insa si asupra comportamentului copilului, vom vedea mai tarziu. Nu numai ca va simti lipsa afectiunii, insa va intelege ca are dreptul sa faca orice, ca are permisiunea sa ia decizii de unul singur. Cand este foarte mic poate, acest lucru nu ne va influenta foarte tare, insa va fi greu sa ne descurcam cu el atunci cand va intra in comunitate si vom observa ca este prea rasfatat, ca a avut acces la orice.
Fara comentarii

Lasa un comentariu