Importanta depistarii precoce a simptomelor de autism

Importanta depistarii precoce a simptomelor de autism

Cu ocazia celei de a treia editii a Conferintei Nationale de Analiza Aplicata a Comportamentului (ABA), din perioada 28-30 martie 2014, am invitat-o in studio pe Daniela Bololoi, presedinta Asociatiei Help Autism.

O persoana foarte deschisa si tenace, Daniela Bololoi, ea insasi mama unui baietel cu tulburare de spectru autist, ne-a povestit cum a luat fiinta Asociatia Help Autism si de ce a luat initiativa organizarii acestei Conferinte Nationale de Analiza Aplicata a Comportamentului – tocmai pentru a aduce la aceeasi masa toti factorii implicati: medici, psihologi, cadre didactice si parinti. In cadrul interviului Daniela ne-a dezvaluit care sunt temele fierbinti din cadrul conferintei si ce specialisti de renume international vor fi prezenti.

In a doua parte a emisiunii invitata noastra ne-a spus cum se defineste tulburarea de spectru autist si care sunt primele semne care ar trebui sa-i puna pe parinti pe ganduri, chiar de la o varsta foarte frageda a copilului (inca de la 9-12 luni). Cu cat autismul se diagnosticheaza mai devreme, cu atat sansele de recuperare sunt mai mari.